Publicatiedatum: 23-10-2023
In een grootschalig onderzoek van team Structurele Gedragsverandering hebben 6.500 automobilisten aangegeven wat hun belangrijkste motieven en weerstanden zijn om met andere vervoersmiddelen dan de auto naar het werk te reizen. Ook thuiswerken is als alternatief meegenomen. In de factsheets worden per modaliteit de belangrijkste inzichten weergegeven om de kansen van deze alternatieven te benutten. Deze informatie is ook terug te vinden in een online dashboard. Met welke modaliteit ga jij aan de slag?

Factsheets per onderzochte modaliteit

Ga jij voor fietsstimulering, het promoten van de trein of juist met thuiswerken aan de slag? De factsheets geven gerichte informatie om met de juiste maatregelen, interventies of campagnes aan de slag te gaan. Download de factsheets hieronder:

  1. Benut de kansen van de fiets
  2. Benut de kansen van de e-fiets
  3. Benut de kansen van de trein
  4. Benut de kansen van de bus
  5. Benut de kansen van de deelscooter
  6. Benut de kansen van thuiswerken
  7. Kerninzichten over autogebruik in Zuid-Nederland

Meer data inzien? Gebruik ons dashboard!

Alle data uit het onderzoek zijn terug te vinden in een online dashboard. Overheden, vervoerders, onderwijsinstellingen en andere geïnteresseerden kunnen hier heel specifieke informatie ophalen. Het dashboard biedt bijvoorbeeld informatie per doelgroep en regio. Met deze informatie zijn gerichte maatregelen en campagnes in te zetten om automobilisten een andere reiskeuze te laten maken. Raadpleeg het dashboard hier.