Brabant en Limburg bereikbaar

Zuid-Nederland is slim en innovatief. Onze regio trekt steeds meer mensen en bedrijven aan. De druk op het mobiliteitssysteem neemt hierdoor fors toe. Het is tijd voor actie. Samen houden we Zuid-Nederland bereikbaar! Op de eerste plaats met slimme mobiliteitsoplossingen en waar nodig pakken we de infrastructuur aan. We onderzoeken, faciliteren, innoveren en implementeren. Daarbij denken we altijd aan u. Of u nou woont in Zuid-Nederland, er regelmatig reist, logistieke diensten verleent of onderneemt: u wilt zo fijn, veilig en duurzaam mogelijk van A naar B. Dat is waar wij voor gaan!

Impact

SmartwayZ.NL in cijfers

Sinds 2016 maken we elke dag impact met SmartwayZ.NL. Van automijdingen, minder wegkilometers en minder uren onderweg, tot meer thuiswerken en heel wat minder CO2- en stikstofuitstoot. Het team Monitoring & Evaluatie meet en monitort dagelijks de impact van het programma. Benieuwd naar de cijfers en meer informatie over de maatregelen?

Naar de cijfers

Actueel

Op de agenda

25 januari: Werkconferentie gebiedstransformaties

Brabant kent een flinke verstedelijkingsopgave: de verduurzaming van het bestaand stedelijk gebied van dorpen en steden in samenhang met de demografische groei die op Brabant afkomt. Tijdens de werkconferentie op donderdag 25 januari 2024 spreekt Rick Baggermans namens SmartwayZ.NL over (duurzame) mobiliteit en de invloed daarvan op de omgeving.
Meer info en aanmelden