Brabant en Limburg bereikbaar

Zuid-Nederland is slim en innovatief. Onze regio trekt steeds meer mensen en bedrijven aan. De druk op het mobiliteitssysteem neemt hierdoor fors toe. Het is tijd voor actie. Samen houden we Zuid-Nederland bereikbaar! Op de eerste plaats met slimme mobiliteitsoplossingen en waar nodig pakken we de infrastructuur aan. We onderzoeken, faciliteren, innoveren en implementeren. Daarbij denken we altijd aan u. Of u nou woont in Zuid-Nederland, er regelmatig reist, logistieke diensten verleent of onderneemt: u wilt zo fijn, veilig en duurzaam mogelijk van A naar B. Dat is waar wij voor gaan!

Impact

SmartwayZ.NL in cijfers

Sinds 2016 maken we elke dag impact met SmartwayZ.NL. Van automijdingen, minder wegkilometers en minder uren onderweg, tot meer thuiswerken en heel wat minder CO2- en stikstofuitstoot. Het team Monitoring & Evaluatie meet en monitort dagelijks de impact van het programma. Benieuwd naar de cijfers en meer informatie over de maatregelen?

Naar de cijfers

Actueel

Op de agenda

IkSwitch.nu: Leontien trapt af

Op 21 mei trapte Leontien van Moorsel de campagne IkSwitch.nu af op een speciale fiets. Wil jij zien hoe zij dit deed? Fietsen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ook mentaal ga je erop vooruit. Het verhoogt je geluksgevoel, het zuurstofgehalte in je hersenen en de aanmaak van nieuwe hersencellen. En ja, ook de calorieverbranding is natuurlijk hoger dan bij zittend autorijden. Dat je van fietsen gelukkig wordt, weet Leontien van Moorsel natuurlijk als geen ander. In haar carrière als wielrenster fietste zij ontelbare kilometers. Ze fietste alleen nog nooit recht omhoog. Tot wij haar op een heel speciale fiets zetten en zij niet vooruit, maar omhoog fietste.
Bekijk de video