Publicatiedatum: 09-04-2018
In Breda en Eindhoven komt er binnenkort een vernieuwende parkeerapp beschikbaar, genaamd Wijpark. Het systeem maakt parkeren efficiënter door slim gebruik te maken van mobiele technologie zoals smartphones. Gebruikers die de app van Wijpark hebben gedownload kunnen hun parkeerplaats vooraf reserveren en betalen, zodat het zoeken naar een vrije parkeerplaats verleden tijd is. Eenmaal gearriveerd heeft de gebruiker via zijn telefoon toegang tot de aanwezige parkeerapparaten. Bij het verlaten van de parkeerplaats worden uiteindelijk de exacte kosten berekend.
Afbeelding van diverse iconen: kalender, telefoon, wolk, auto, slagboom en oplaadplek voor elektrische voertuigen.png

Wijpark is nog deze maand beschikbaar bij het Apollo Hotel in Breda en vanaf medio juni tevens bij Vict Informatici in Eindhoven. Het is de bedoeling dat later meerdere locaties volgen. Doordat de app kan werken in combinatie met bestaande parkeerinstallaties is deze uitbreiding zonder forse investeringen te realiseren. Bedrijven kunnen de Wijpark-app ter beschikking stellen aan hun medewerkers, maar ook particulieren kunnen de app gebruiken. 

 

Wijpark is deelnemer van Mobility Lab

Het is geen toeval dat Wijpark nu beschikbaar komt in Noord-Brabant. Wijpark is namelijk geselecteerd als deelnemer van Mobility Lab. Mobility Lab is een initiatief van de Verkeersonderneming uit Rotterdam en van het Zuid-Nederlandse programma SmartwayZ.NL. Startende, innovatieve mobiliteitsbedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de bereikbaarheid en het vestigingsklimaat van de regio kunnen door Mobility Lab worden ondersteund. In een programma van negen maanden worden ze onder andere geholpen bij het vinden van een eerste klant en locatie en krijgen ze ondersteuning op gebied van marketing, communicatie en PR.

 

Foto: Wijpark