Publicatiedatum: 21-11-2022
Om de doelen rond slimme en duurzame mobiliteit van SmartwayZ.NL te behalen is het essentieel om actief in de Europese arena te acteren, zichtbaar te zijn, nieuwe partners te vinden, te leren en nieuwe ideeën op te doen. Daarom zijn we actief lid van tal van netwerken en partnerschappen, spreken we regelmatig op conferenties of organiseren we onderdelen daarvan. Sinds covid minder zijn stempel drukt op de agenda’s, gaat alles weer los en zijn SmartwayZ.NL-collega’s weer als vanouds overal in Europa te vinden. Komende maanden tot aan kerst zijn er weer een aantal voor ons zeer belangrijke events. We geven hieronder een overzicht van de fysieke events waarin we vaak een actieve rol hebben.
Foto Van Groep Mensen Die In Gesprek Zijn

Evenementen in november

Medio november nemen we deel aan het jaarlijkse Mobility Forum van Eurocities, dit jaar in Antwerpen. Tegelijkertijd is er in het gebouw van Baden-Württemberg in Brussel een belangrijk seminar over slimme en groene mobiliteit waar enkele collega’s acte de presence geven. Een paar dagen eerder is René Spaan aanwezig in Lissabon op de TRA Conference over onder andere groene mobiliteit en innovatieve infrastructuur.

 

Polis Conference

Aan de jaarlijkse Polis Conference in Brussel nemen een tiental collega’s deel waarvan het overgrote deel in een actieve rol van spreker of moderator. Op 1 december organiseren we een dagdeel over het opschalen van nieuwe mobiliteitsdiensten in een smart city context. Dit is een coproductie van het New Mobility Services partnership (NMS) en de EIT Urban Mobility. Edwin Mermans & Nina Nesterova organiseren de sessie. Sprekers vanuit SmartwayZ.NL zijn Astrid Zwegers (gemeente Eindhoven), Bas Kramer (Brainport Bereikbaar) en Lotte Senior (Mobility Lab). Tijdens een sessie over verkeersmanagement voert Yvonne van Velthoven-Aarts het woord.

 

Overige evenementen in december

Op 7 december is SmartwayZ.NL aanwezig tijdens de slotconferentie van het Dignity project in Brussel. Een dag later organiseert Ertico, ook in Brussel, een seminar over digitalisation of transport, waar we bij zijn. Ten slotte is SmartwayZ.NL op 15 en 16 december aanwezig op de info days over de kansen in Horizon Europe rond de calls van slimme en duurzame mobiliteit en klimaat, georganiseerd door de Europese Commissie.