Publicatiedatum: 05-04-2023
Op 23 maart 2023 brachten medewerkers en relaties van SmartwayZ.NL een werkbezoek aan Noord-Limburg. Dit bezoek stond volledig in het teken van slimme logistieke oplossingen. Met als hoogtepunt: een kijkje bij het railtransport van de toekomst.

De eerste SmartwayZ.NL on tour van 2023 startte bij Supply Chain Valley in Sevenum. Hier werken overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en omgeving samen aan innovatieve projecten, onder meer op het gebied van logistiek en mobiliteit. Deelnemers werden door Peter Pardoel (Supply Chain Valley) en Tom Jacobs (Trendsportal) uitgebreid bijgepraat over de uitdagingen rond multimodaal goederenvervoer en de slimme logistieke oplossingen die hiervoor zijn bedacht. Een mooi voorbeeld van zo’n slimme oplossing is te vinden op de railterminal in Kaldenkirchen. Feit is dat 80 procent van de containers niet kraanbaar is en dus niet op de standaard manier op de trein kan worden gezet of eraf kan worden gehaald. Deelnemers van SmartwayZ.NL on tour konden met eigen ogen zien welke oplossing hiervoor in Kaldenkirchen wordt toegepast: horizontaal verladen in plaats van verticaal. Met dit SmartwayZ.NL-project kunnen ruim 60.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald!