Publicatiedatum: 25-04-2023
SmartwayZ.NL werkt nauw samen met de zeven regio's in Zuid-Nederland. Elke regio pakt specifieke knelpunten op het vlak van mobiliteit aan. Zo zet regio West-Brabant volop in op logistieke verslimming en de doorstroming van het verkeer en goederenvervoer. Een concreet voorbeeld is Hazeldonk, de proeftuin van alle bedrijventerreinen in en rond Breda.

In onderstaande video vertellen Matthias de Visser (Gebiedsteammanager Regio West-Brabant) en Hans Nouwens (Programmamanager Gastveilig Breda) hoe zij samen met SmartwayZ.NL de verbetering van de wachttijdindicatie voor vrachtwagens testen. Met behulp van innovatieve manieren genereren en verzamelen zij waardevolle data. Die data kunnen werkgevers gebruiken om efficiƫnter om te gaan met hun wagenpark, maar ook het parkmanagement, transporteurs en bijvoorbeeld handhaving krijgen daardoor een beter zicht op de logistieke bewegingen op het bedrijventerrein. Zo zijn er momenteel te weinig parkeerplekken waar vrachtwagenchauffeurs in normale omstandigheden kunnen verblijven. Dankzij de nieuwe data detecteren zij de knelpunten en kunnen we samen de nodige maatregelen treffen.