Publicatiedatum: 16-02-2023
De subsidieregeling Slimme Toepassingen in Transport wordt verruimd. Logistieke IT-leveranciers en transporteurs krijgen extra tijd om een aanvraag in te dienen en de subsidieregeling wordt opgehoogd.
Foto Van Boordcomputer In De Cabine Van Een Vrachtwagen

Met in-truck toepassingen is het mogelijk om vrachtwagens en slimme toepassingen op de weg te verbinden. SmartwayZ.NL stelde in september 2022 in totaal 1 miljoen euro beschikbaar om meer beroepschauffeurs ‘connected’ te laten rijden. De subsidieregeling Slimme Toepassingen in Transport richt zich zowel op logistieke IT-leveranciers die slimme toepassingen integreren in hun systemen als transporteurs die deze toepassingen gaan gebruiken.

Er is veel belangstelling voor de subsidieregeling. De aanvragen voor deel A – het realiseren van de dienst door IT-partijen – overtreffen het plafondbedrag. En er blijkt nog veel meer interesse vanuit logistieke IT-leveranciers. Reden voor SmartwayZ.NL om de regeling te verruimen. Vanaf 1 maart 2023 kunnen IT-partijen opnieuw inschrijven voor de subsidieregeling. Zij hebben hiervoor de tijd tot 1 mei 2023. Ook voor transporteurs is de regeling verlengd: zij kunnen tot 30 september 2023 inschrijven. De subsidieregeling is ook opgehoogd: in plaats van 1 miljoen euro is nu 1,5 miljoen euro beschikbaar.  

Meer informatie over de subsidieregeling: www.slimmetoepassingentransport.nl.