Publicatiedatum: 01-09-2022
IT-leveranciers van logistieke oplossingen en transporteurs opgelet: vanaf 1 september is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de subsidieregeling Slimme Toepassingen in Transport. SmartwayZ.NL stelt in totaal 1 miljoen euro beschikbaar om meer beroepschauffeurs ‘connected’ te laten rijden.
Foto Van Computerscherm Voor In Een Vrachtwagen

Met in-truck toepassingen is het mogelijk om vrachtwagens en slimme toepassingen op de weg te verbinden. Denk aan in-truck waarschuwingen bij incidenten en wegwerkzaamheden, een streepje voor bij verkeerslichten of actuele informatie over snelheden. Hiervoor is geen losse app meer nodig; toepassingen kunnen worden geïntegreerd in de bestaande in-trucksystemen.

De slimme toepassingen zijn voor iedereen die in een truck rijdt beschikbaar. En: hoe meer chauffeurs ‘connected’ zijn, hoe groter de opbrengst op het gebied van efficiëntie, bereikbaarheid, doorstroming, veiligheid en duurzaamheid. De subsidieregeling heeft dan ook als doel om logistieke IT-leveranciers te motiveren om de al beschikbare data te integreren in hun toepassingen en transporteurs te stimuleren om deze toepassingen te gebruiken.

 

Zowel voor IT-leveranciers als transporteurs

Met ingang van 1 september 2022 kunnen zowel logistieke IT-leveranciers als transporteurs een aanvraag indienen. De regeling geldt voor IT-leveranciers die de slimme toepassingen integreren in hun toepassingen en voor transporteurs die deze toepassingen gaan gebruiken.

 

Meer informatie over de subsidieregeling: www.slimmetoepassingentransport.nl.