Publicatiedatum: 24-04-2023
Meer dan 1.500 deelnemers bezochten de Automotive Week 2023. Meer dan 100 industrie-experts deelden hun inzichten met hen in de vele sessies. Én meer dan 30 live demonstraties vonden plaats op de Automotive Campus in Helmond.

Lees verder onder de foto

Foto Met Onder Andere Ministers Harbers En Hermann Op Automotive Week 2023

Zondag 16 april

Op zondag won het studententeam InMotion de Best Student Team Award van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Talent Fair, het kickoff event van de Automotive Week 2023, op de Automotive Campus in Helmond.  

De 5 finalisten (Forze Hydrogen Racing, Green Team Twente, InMotion, Solar Team Eindhoven en Team Polar) lieten zien dat zij kennis en expertise toevoegen aan automotive onderzoek en industrie. De genomineerde studententeams presenteerden zich voor een jury die uiteindelijk team InMotion tot winnaar kroonde. De technologie van InMotion draagt bij aan snel laden, wat een belangrijke stap is om de ontwikkeling naar een grotere acceptatie van elektrisch laden te versnellen.

Foto Van Deelnemers Aan De Eerste Dag Van Automotive Week 2023

Maandag 17 april

Op maandag opende Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers de tweede dag van dit internationale congres. Samen met Winfried Hermann, minister van Verkeer van Baden-Württemberg, Gedeputeerde Anne-Marie Spierings, Programmamanager SmartwayZ.NL Zuhal Gül en andere inspirerende keynote speakers deelde hij zijn kijk op smart, sustainable & safe mobility. Herbeleef deze dag met de aftermovie van Niederlande Nachrichten.

Dinsdag 18 april

Dinsdag stond in het teken van Mobility in the Digital Society. Keynote speakers Margriet Van Schijndel-de Nooij (TU/e) en Suzanna Kraak (Europese Commissie) trapten af met enthousiasmerende sessies over het pad naar slimme, veilige en duurzame mobiliteit – en de rol van Artifical Intelligence daarbij. Tijdens het middagprogramma pakten diverse SmartwayZ.NL’ers het podium. Etienne Wieme hield een vlammend betoog over het belang van innovatief verkeersmanagement, onder de noemer: from motorway to sidewalk. Laurens Lapré nam zijn toehoorders mee in de wereld van digitale platforms voor mobiliteit en transport, waarbij hij benadrukte dat de tijd rijp is voor een focus op deployment: de inzet en uitrol van slimme oplossingen. En Pierre van Veggel ging de diepte in tijdens zijn presentatie over concrete AI-gerelateerde oplossingen als Buurauto-NOOM en FABULOS AI. 

Foto Van Pierre Van Veggel Op De Automotive Week 2023

Woensdag 19 april

Op deze uitverkochte dag stond Mobility in a Zero Emission Future centraal. In het ochtendprogramma deelden o.a. keynote speakers Gerhard Meister (AVL List GMBH) en Karl Viktor Schaller (Technische Universität München) hun visie over effective battery management. ’s Middags waren er weer diverse inspirerende deep dives. SmartwayZ.NL’ers Rick Baggermans en Tessa Dwyer kwamen voor een zeer geïnteresseerd publiek in actie in een deep dive over het belang van gedragsverandering in het bereiken van een emissievrije toekomst.

Foto Met Onder Andere Rick Baggermans En Tessa Dwyer Op Automotive Week 2023

Samengevat 

We kijken terug op een geslaagd internationaal congres waar vertegenwoordigers uit de mobiliteitsbranche, onderzoeksinstellingen en overheden samen kwamen om van elkaar te leren, uitdagingen, technologieën en oplossingen met elkaar te bespreken en samenwerkingen op te bouwen en te versterken.  

 

Beeldmateriaal 

Wil je het evenement herbeleven? Bekijk dan de aftermovie en de foto's op de website van de Automotive Week.