Publicatiedatum: 27-11-2019
Het ITS European Congress Brainport Eindhoven (juni 2019) heeft 2 miljoen euro opgeleverd voor deze regio. Dat concludeert economisch onderzoeksbureau Ecorys in een rapport dat vrijdag 22 november gepubliceerd is. Met een totaal van meer dan 3.500 bezoekers uit meer dan 70 verschillende landen presteert het congres beter dan voorgaande edities. De organisatie kijkt terug op een geslaagd congres.
Logo ITS Congress 2019

Tijdens het congres werd de aandacht gevestigd op de pragmatische Nederlandse 'learning by doing' aanpak en de goede publiek-private samenwerking in Nederland. Met onze regio als sprekend voorbeeld daarvan. Daarmee werd niet alleen Nederland, maar ook de wereld van Smart Mobility verder op de kaart gezet. De boodschap daarbij was " Samen kunnen we mobiliteit nog slimmer organiseren voor een veiliger, slimmer en efficiënter verkeers- en vervoerssysteem". Naast diverse inhoudelijke bijdragen had SmartwayZ.NL een groot aandeel in de organisatie van het succesvolle Mobifestival op de Automotive Campus in Helmond.

Economische impactanalyse

De opdracht van Ecorys was om de resultaten van het congres te analyseren: welke economische voordelen levert een dergelijk evenement voor Nederland en voor de regio nu eigenlijk op? In bijgaande infographic worden de belangrijkste resultaten en leerpunten uit de economische impactanalyse weergegeven.