Publicatiedatum: 28-03-2018
Van 20 tot 23 maart nam SmartwayZ.NL deel aan Intertraffic, ’s werelds grootste beurs voor mobiliteitsprofessionals. Met een opvallende stand werden bezoekers uit binnen- en buitenland geïnformeerd over hoe SmartwayZ.NL via slimme mobiliteitsoplossingen werkt aan de bereikbaarheid van Zuid-Nederland. Ze kregen niet enkel informatie over de lopende projecten, maar konden via een VR-bril ook een virtueel fietstochtje maken. Bovendien was het mogelijk om via een ‘smart mobility blind date’ in een DAF’je op een originele manier kennis uit te wisselen met de SmartwayZ.NL-experts.
Foto 2 mensen geblindoekt in auto.png

Tijdens deze vier dagen waren er ook enkele bijzondere momenten. Zo liet minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen zich door gedeputeerde van Mobiliteit Christophe van der Maat informeren over de laatste stand van zaken van het programma SmartwayZ.NL. Daarnaast werd tijdens de beurs het project ‘Talking Maps’ gelanceerd. Dit is een project waarbij tien inspectieauto’s van de provincie Noord-Brabant worden uitgerust met speciale camera’s om het provinciale wegennet te scannen. Op die manier ontstaan er zeer gedetailleerde kaarten van de omgeving (‘HD Maps’). Tot slot werd vanuit het SmartwayZ.NL-project MobilitymoveZ.NL bekendgemaakt met welke zes marktpartijen de volgende stap wordt gezet om innovatieve mobiliteitsoplossingen te gaan testen.