Publicatiedatum: 29-03-2018
De afgelopen maanden hebben drie teams binnen de Circulaire Infra Community hard gewerkt aan de thema’s ‘Visie op circulair’, ‘Lef om samen te werken’ en ‘Meekoppelkansen’ om een stapje dichterbij de eerste circulaire snelweg te komen. Donderdag 22 maart was de derde plenaire sessie, waarin de teams hun bevindingen van de afgelopen tijd presenteerden om hun onderwerpen te verrijken door de kennis en ervaring van andere deelnemers.
Foto van groep mensen die met elkaar praten

Om tot een eerste circulaire snelweg te komen moeten nieuwe technologie├źn en processen worden ontwikkeld. Dat kunnen we niet alleen. Samen met diverse stakeholders verkennen we hoe een Circulaire Infra Community eruit moet zien, zodat de nieuwste circulaire innovaties worden toegepast en getest bij de realisatie van InnovA58 en daaropvolgende infraprojecten.

In september 2017 is een start gemaakt met een community ter versnelling van de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. De Bouwcampus faciliteert dit voor SmartwayZ.NL.

Verrijken van de teams

Op 22 maart zijn we voor de derde keer bij elkaar gekomen om te horen wat het werk van de drie teams die met de bouwstenen aan de slag zijn gegaan tot nu toe heeft opgeleverd. De teams koppelden terug waar ze nu staan, presenteerden hun doelen en vertelden waar ze tegenaan lopen. Met de deelnemers is de inhoud verrijkt.
Lees op de website van de Bouwcampus het verslag van de derde plenaire sessie en bekijk de video waarin enkele deelnemers vertellen over hun ervaringen van deze middag.