Publicatiedatum: 03-10-2022
De drukker en krapper wordende openbare ruimte rondom bouwplaatsen in de binnenstad zorgt voor steeds meer logistieke uitdagingen. Dit heeft effect op bereikbaarheid en leefbaarheid in de omgeving en het bouwproces zelf. Ondanks je goede aanwijzingen als bouwer over de route en andere logistieke inspanningen weet de vrachtauto of bestelbus met materialen de weg naar de bouwplaats niet altijd op de juiste manier te vinden. Of er ontstaan wachtrijen voor de poort van de bouwplaats. Met als gevolg dat je vertraagt, en er frustratie en overlast ontstaat. Herkenbaar? De vraag is: hoe kunnen we dit proces verslimmen?
Foto van bouwplaats met bouwverkeer met uitroepteken

Hoe gaan we verslimmen en wil je meedoen?

SmartwayZ.NL neemt het initiatief om met deze vraag in de praktijk aan de slag te gaan in de vorm van een pilot wachtrijbeheer, waarbij gebruik wordt gemaakt van een externe wachtlocatie en een digitaal proces voor registratie. Doel is:

  • minder wachtende kranen, bouwpersoneel en leveranciers;
  • minder handling naar uitvoerende chauffeurs;
  • minder zoekverkeer van chauffeurs in de omgeving;
  • minder overlast en daarmee minder meldingen uit de omgeving.

 

Daarvoor zijn wij op zoek naar een bouwproject dat op korte termijn gaat starten of al is gestart in of rondom een binnenstad in Noord-Brabant of Noord-Limburg (‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Venlo, Oss, Eindhoven, Breda, Bergen op Zoom etc.) en dat wil participeren.

 

Wat gaan we doen?

SmartwayZ.NL begeleidt, ontzorgt en financiert de pilot. Wat wij gaan doen:

  • Inrichten en toetsen van het proces m.b.t. extern wachten, melden en oproepen, zonder het gebruik van een extra app/systeem. Met als voorwaarde dat het proces voldoet aan de regels voor identificatie, autorisatie en authenticatie.
  • Onderzoeken welke rollen door welke personen moeten worden uitgevoerd. Zoals: wat betekent dit proces voor de reeds beschikbare transportcoördinator op de bouw en de chauffeur zelf?

 

Interesse?

Heb je interesse, neem dan contact op met smartlogistics@smartwayz.nl