Publicatiedatum: 12-02-2021
Aangesloten zijn bij de Connected Transport Corridors (CTC) biedt veel voordelen. Maar welke voordelen zijn dat voor u? Binnen het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL is een digitaal indicatiemodel ontwikkeld dat hier inzicht in geeft. We zoeken logistieke ondernemers die het model willen testen. De feedback gebruiken we voor de definitieve online versie.
Illustratie CTC: prioriteit bij verkeerslichten, signalering snelheidsadviezen, informatie gevaarlijke situaties, actuele informatie, sensordata, data van gemeentes.

Het landelijke programma Connected Transport Corridors (CTC) implementeert slimme mobiliteitsdiensten die door wegbeheerders voor de logistiek beschikbaar zijn gesteld. Op dit moment zijn de volgende (in-truck) toepassingen beschikbaar: prioriteit bij slimme verkeerslichten, signalering en snelheidsadviezen, informatie over gevaarlijke situaties, actuele verkeersinformatie, sensordata en data van gemeenten.

Hoe werkt het CTC-indicatiemodel?

In het digitale indicatie-model kiest u één of meerdere in-truck toepassing(en) die u wilt doorberekenen. U vult een aantal bedrijfs- en ritkenmerken in. Vervolgens ziet u de mogelijke besparing in tijd en brandstof per jaar. Omdat de effecten regio-afhankelijk zijn, is het mogelijk om de standaard instellingen aan te passen.

Voordelen op de weg

Naast de besparing in tijd en brandstof, levert de connectie met CTC ook gemak en veiligheid op. Zo ontvangt de vrachtwagenchauffeur in-truck en real-time relevante gegevens over wegafsluitingen en omleidingen. Tegelijkertijd heeft ook de planner toegang tot deze gegevens. Dat maakt plannen en rijden een stuk efficiënter. Daarnaast heeft de chauffeur een streepje voor bij slimme verkeerslichten en ontvangt hij/zij een waarschuwing bij een te lage bandenspanning. Kortom; CTC voorkomt onverwacht langere reistijden, vermindert de kans op pech en zorgt voor minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

Interesse?

Wilt u meer informatie over het aansluiten bij CTC? Of hebt u interesse om het CTC-indicatiemodel te testen? Mail dan naar smartlogistics@smartwayZ.NL