Publicatiedatum: 11-11-2020
We gaan Slim Sturen in Zuid-Nederland! In de proef gaan wegbeheerders hun informatie delen met serviceproviders van navigatieapps. Zo weten serviceproviders straks waar verkeer wel of niet gewenst is en welke keuzes de wegbeheerder gedurende de dag maakt. En daar kunnen ze hun routes dan op aanpassen. Het doel: veiliger verkeer en een betere doorstroming.
Foto dame in auto voor verkeersbord sluipverkeer

Leestip!

Op 10 november publiceerde het vakblad NM Magazine een uitgebreid artikel over Slim Sturen. Met daarin onder andere:

“Het is al jaren een bron van ergernis: navigatiesystemen die het verkeer over binnendoorwegen en dijkjes sturen waar de wegbeheerder het niet hebben wil. Je kunt de ontwikkelaars van navigatiesoftware daarop aankijken, maar je kunt ze ook hélpen. Het programma SmartwayZ.NL heeft daarom een digitale netwerkvisie voor serviceproviders ontwikkeld. Het project, Slim Sturen, kan al rekenen op de nodige bijval."

Wil je meer weten over het waarom van Slim Sturen, hoe het in praktijk werkt en waar als eerste getest wordt?

Lees dan het hele artikel hier. Of bekijk het filmpje.