Publicatiedatum: 20-11-2023
Dinsdag 31 oktober vond het jaarlijkse Samen Slim op Weg Event van VM-IVRA plaats. SmartwayZ.NL was hier goed vertegenwoordigd. We hebben de afgelopen jaren dan ook veel stappen gezet op het vlak van digitaal verkeersmanagement en zijn hier trots op. We stelden onze resultaten en inzichten voor tijdens de talkshow die je hieronder integraal kunt herbekijken.

In een notendop

  • We zijn al honderden jaren bezig met de inrichting van de fysieke weginfrastructuur, maar nog maar 10 jaar met de digitale infrastructuur. De afstemming tussen beiden is ontzettend belangrijk. Waarom? En hoe doen we dat dan? René Spaan legde uit hoe we aan de slag gaan met Intelligente Snelheidsassistentie (ISA) en alle inzichten die uit het onderzoek voortkomen.
    Kijk hier het ISA-deel terug.

 

  • Janneke Nijsing gaf ons een kijkje in de logistieke keuken, waar in totaal zo'n 150 logistieke serviceproviders samenwerken om nauwkeurige data aan de weggebruiker te leveren. Dankzij de use case Slim Sturen kunnen we vervoerders efficiënter, zuiniger en veiliger laten rijden, én op gewenste routes houden.
    Kijk hier het Slim Sturen-deel terug.

 

  • Rutger Smeets deelde inzichten over de impact van in-car toepassingen, de vermindering van sluipverkeer en de leerpunten voor serviceproviders in de dataketen. Er zijn veel praktische aspecten waar provincies rekening mee moeten houden. Dat is uitdagend, maar er zijn ook veel kansen die een aanzienlijk verschil kunnen maken voor de weggebruikers.
    Kijk hier naar de toelichting van de provincies Noord-Brabant en Overijssel.