Publicatiedatum: 20-07-2022
De Maxwell Taylorbrug bij Veghel is na ruim 50 jaar toe aan renovatie. Rijkswaterstaat gaat onder meer asfalt vervangen en betonschades herstellen. De werkzaamheden stonden gepland voor komend najaar, maar op verzoek van onder meer gemeente Meijerijstad, hulpdiensten, Arriva en ondernemers is besloten om deze te verplaatsen naar bouwvakvakantie 2023.
Luchtfoto van Maxwell Taylorbrug

De Maxwell Taylorburg is een veelgebruikte route, zowel door automobilisten en beroepschauffeurs als door fietsende scholieren. Een afsluiting van de brug, noodzakelijk om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, heeft dan ook grote impact op de bereikbaarheid van de regio. Reden voor onder meer gemeente, hulpdiensten, Arriva en ondernemers om Rijkswaterstaat te vragen de planning te heroverwegen. Onder meer in het Regionaal Verkeerskundig Team (RVT) is gezamenlijk gekeken naar de bezwaren en naar eventuele alternatieven. Rijkswaterstaat heeft vervolgens technisch onderzoek laten uitvoeren naar de staat van de brug. Hieruit blijkt dat de werkzaamheden zonder problemen kunnen worden uitgesteld tot volgend jaar zomer. De Maxwell Taylorbrug wordt nu rond en in de bouwvakvakantie 2023 gerenoveerd, als er minder verkeer op de weg is. Exacte data en tijden volgen nog.

Foto: Rijkswaterstaat