Publicatiedatum: 20-05-2022
Praktisch, efficiënt en uniek in Europa: de Innovatiestrook bij Verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot is de enige testrijstrook die toegankelijk is voor het reguliere verkeer. Deelnemers van 'SmartwayZ.NL on tour' stapten de weg op om de innovatieve geluidswal, wegmarkering en het asfalt van dichtbij te kunnen bekijken. In de nacht van 23 op 24 mei 2022 wordt de innovatiestrook in gebruik genomen.
Groepsfoto Werkbezoek 17 5 2022 Innovatiestrook A58 Wim Hollemans

Living Lab

InnovA58 en SmartwayZ.NL hebben innovatie centraal staan bij het verbeteren van de bereikbaarheid in Zuid-Nederland. Om de innovaties te laten slagen, gaan we aan de slag in een Living Lab. Dit is een ontwikkel-, test- en leeromgeving voor innovaties.

Het daadwerkelijke testen en etaleren gebeurt in de Proeftuin InnovA58, één van de zeven infraprojecten waar SmartwayZ.NL aan werkt. Zo testen we hier, samen met Rijkswaterstaat en Gebr. van Kessel, Mobility Lab innovaties, infra- en smart mobilty toepassingen. Zoals: slim invoegen van vrachtverkeer, innovatieve geluidschermen, de slimme bandenspanningsmeter en warmte-opslag in/onder het asfalt.

De ervaringen in het Living Lab worden breed gedeeld binnen het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL en met de samenwerkingspartners. Uiteraard maken we in het Living Lab ook gebruik van de kennis en ervaringen van kennisinstellingen, marktpartijen en wegbeheerders zoals de provincie, gemeenten en omgevingspartners.
 

Terugblik op het werkbezoek van 17 mei 2022:

 

Video: Maaike de Glee (maakt media) / Foto: Wim Hollemans