Publicatiedatum: 28-03-2022
Een aantal bedrijven op bedrijventerrein Vorstengrafdonk heeft bij de gemeente aan de bel getrokken over de groeiende drukte en de duurzame bereikbaarheid van het terrein. Dat sluit uitstekend aan bij de Werkgeversaanpak uit het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN). Één van de expertises van SmartwayZ.NL. De gemeente Oss gaat, begeleid door Henriette Verhoeven van BMN, samen met werkgevers onderzoeken wat de behoeften zijn bij werknemers op het bedrijventerrein en welke vervoersopties hierbij passen. Vorstengrafdonk zelf mikt op een openbaar vervoer alternatief en fietsstimulering om de grootste drukte tegen te gaan.
Foto van fietsers die wachten voor een zebrapad

Voor de gemeente Oss is de inventarisatie op Vorstengrafdonk de eerste stap in de zogeheten ‘Werkgeversaanpak'. Dat is een plan om via het bedrijfsleven mensen te stimuleren vaker de fiets te nemen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo hoopt de gemeente met hulp van het BMN bedrijven én hun werknemers te verleiden vaker te kiezen voor een duurzame mobiliteitsoplossing bij het woon-werkverkeer. Bij Vorstengrafdonk zijn bedrijven goed georganiseerd met parkmanagement en liggen concrete verzoeken vanuit bedrijven. De gemeente Oss zet voor de startfase een bedrag van 20.000 euro in vanuit het tweede werkpakket van SmartwayZ.NL, dat voor de regio Noordoost-Brabant in voorbereiding is.

Meer weten over de Werkgeversaanpak? Neem dan gerust contact op met het Brabant Mobiliteitsnetwerk.