Publicatiedatum: 16-03-2021
Landelijk mobiliteitsplatform Zo Werkt Het voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. En met succes! Duizenden werknemers nomineerden hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. Vandaag werd bekend gemaakt McCoy & partners uit Eindhoven landelijk is uitgeroepen tot (thuis)werkgever van het jaar 2020. McCoy & partners won in de categorie 50-200 medewerkers.
Foto met 3 personen van werkgever Mccoy (1)

Als blijk van waardering voor organisaties die nét even een stapje verder zijn gegaan om werken in 2020 een stuk makkelijker te maken voor hun werknemers, besloot mobiliteitsplatform Zo Werkt Het om dit jaar een award uit te reiken aan de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar 2020. Een eervolle uitreiking voor werkgevers die in het afgelopen jaar het verschil hebben kunnen maken voor werknemers binnen hun organisatie. Tijdens de uitreiking richtte Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga een woord aan de landelijke winnaars, waarna ze de felbegeerde gouden Zowie-bokaal in ontvangst namen.

De regionale winnaars

De Zo Werkt Het Award werd in 4 verschillende poules uitgereikt. Zo maken zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op deze eervolle prijs. Uit alle nominatie-inzendingen zijn per provincie, zowel voor Limburg als Noord-Brabant, vier regio-winnaars gekozen. Deze organisaties sprongen eruit door een combinatie van het op orde hebben van thuiswerk-faciliteiten, veel aandacht voor de mens achter de medewerker, goede communicatie en bijzondere manieren om de onderlinge band sterk te houden. De regiowinnaar McCoy & partners uit Eindhoven won in de categorie 50-200 medewerkers en is ook landelijk uitgeroepen tot (thuis)werkgever van het jaar 2020. Andere Noord-Brabantse regiowinnaars zijn DeltaPatents, Unipartners en Heijmans. In Limburg kregen VodafoneZiggo, Johnson Matthey, 2Switch en Hegge Management de vier regionale awards.

Noord-Brabantse McCoy & partners (thuis)werkgever van het jaar 2020

De Brabantse winnaar McCoy & partners uit Eindhoven ging er met de landelijke prijs vandoor. Volgens de vele nominaties voor McCoy is er met succes gezocht naar online oplossingen. Niet alleen werd er elke zondag een corona update geplaatst op Yammer. Ze organiseerden ook bijeenkomsten waar je “echt bij wil zijn als werknemer”: leuke online events, virtuele borrels, pubquizen, bingo en proviand boxjes. Bovendien riepen ze een Build Your Own Workplace budget in het leven en daagden ze medewerkers vorige maand via Strava uit om 2021 kilometer af te leggen. Ook hielden ze ‘lunches@Home’ waarin het management van McCoy bij vele medewerkers thuis ging lunchen gevolgd door een wandeling.

Vooruitstrevend mobiliteitsbeleid

Bij VodafoneZiggo is men trots en verheugd winnaar te zijn van de Werkgevers award 2020 voor Limburg. “Door ons vooruitstrevende mobiliteitsbeleid in combinatie met onze manier van connected working stellen wij medewerkers in de gelegenheid daar te werken waar dat het meest effectief is. Werknemers kunnen kiezen uit de werkplek en werkomgeving die het best past bij de uit te voeren activiteiten van dat moment. Onze medewerkers waarderen dit en geven aan energie te krijgen door met collega’s in verbinding te staan, waar zij zich ook bevinden.”

Kruispunt Brabant: aan de slag met mobiliteit post-corona

Voor veel organisaties is dit het moment om vanuit het thuiswerken voor te sorteren op de periode post-corona. Onder de naam Kruispunt Brabant gaat werkgevend Brabant in sessies samen aan de slag met hybride werken, reizen & werken post-corona en de mobiliteit van de toekomst. Meer informatie over Kruispunt Brabant is te vinden op www.kruispuntbrabant.nl. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden voor de sessies in april, mei en juli.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobiliteitsregio’s, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen. Alle kennis over flexibel (thuis)werken en slim reizen vind je op één platform: www.zowerkthet.nl.