Publicatiedatum: 11-03-2021
Drie strategieën vormen een sterke basis voor het uitvoeren van gedragsprojecten en kennisdelen in Zuid-Nederland.
Foto van 2 dames op fiets in centrum Eindhoven.png

In Zuid-Nederland werken we samen aan de werkgeversbenadering en structurele gedragsverandering van reizigers. Naast het uitvoeren van projecten, delen we met elkaar kennis over gedrag en gedragsprojecten. Hierdoor leren we meer over de motieven en weerstanden van reizigers. En daardoor kunnen we sneller, efficiënter en effectiever het gedrag van de reiziger sturen en veranderen. Dit draagt bij aan doelstellingen van Minder Hinder (meer reizigers die structureel anders gaan reizen tijdens werkzaamheden), MaaS (meer gebruikers van MaaS-diensten) en de Werkgeversbenadering BMN (meer werknemers die structureel anders gaan reizen).

Voordelen

Deze samenwerking maakt ook dat we de kansen rondom anders reizen, die ontstaan zijn tijdens het thuiswerken in Coronatijd, kunnen benutten. Zo blijven we bijvoorbeeld via het landelijke platform Zo Werkt het thuiswerken stimuleren. Wanneer partners vastlopen bij gedragsprojecten of projecten waarin gedrag een rol speelt, is er ondersteuning en advies. Vragen en vragenlijsten van reizigersonderzoek worden geüniformeerd, zodat je verschillende onderzoeken met elkaar kan vergelijken. Hierdoor realiseren we meer representatieve gedragsinzichten. Samen communiceren versterkt de boodschap. Wel zo helder voor de reiziger.  

3x strategie

De partners in Noord-Brabant en Limburg stelden samen de gedragsstrategie Zuid-Nederland 2020 t/m 2023 op. Hierin staat beschreven hoe we gaan samenwerken aan structurele gedragsverandering. Deze is aangevuld met de informatie- en communicatiestrategie waarin respectievelijk staat welke informatie nodig is om de gedragsstrategie uit te kunnen voeren en hoe we gaan communiceren met de reiziger om structurele gedragsverandering te realiseren. Wil je de strategieën inzien? Stuur een mail naar info@smartwayz.nl en wij sturen ze je toe. 

 

Werk jij aan een gedragsproject?

Neem dan gerust contact op met Team Structurele Gedragsverandering en Werkgeversbenadering via rbaggermans@brabant.nl. Wij ondersteunen gedragsprojecten met inhoudelijk advies en denken mee over effectieve uitvoering.