Publicatiedatum: 01-12-2021
Tijdens internationale Polis Conferentie presenteren steden en regio's hun transport- en mobilteitsinnovaties aan een groot publiek van mobiliteitsexperts en besluitvormers. Dit jaar wordt de conferentie gehouden in Göteburg, Zweden. SmartwayZ.NL is op 1 en 2 december aanwezig en presenteert diverse sessies om innovaties van de regio Zuid-Nederland onder de aandacht te brengen.
Gekleurde afbeelding met tekst:  Polis Annual Conference 2021

Traffic management of the future
Woensdag, 1 december: 9:00 - 10:30

Yvonne van Velthoven-Aarts (SmartwayZ.NL) modereert deze sessie over innovaties in verkeersmanagement. Nina Nesterova (Breda University of Applied Sciences) en Joris Broekmeulen (Provincie Noord-Brabant) zullen een presentatie geven over van de nieuwe rol van de wegbeheerder en de ervaringen in Noord-Brabant.

 

Smart Steering: Directing traffic in a smart way
Woensdag 1 december: 14:30 - 16:00

Tijdens deze parallelsessie zullen Yvonnne van Velthoven-Aarts en Gerard Martens (Rijkswaterstaat) een presentatie geven over het SmartwayZ.NL project Slim Sturen (Smart Steering). In dit project delen wegbeheerders hun informatie met serviceproviders van navigatieapps. Zo weten serviceproviders straks waar verkeer wel of niet gewenst is en welke keuzes de wegbeheerder gedurende de dag maakt. En daar kunnen ze hun routes dan op aanpassen. Het doel: veiliger verkeer en een betere doorstroming.

Moving the smart city
Donderdag, 2 december: 9:00 - 11:15

Deze parallelsessie wordt gemodereerd door Nina Nesterova. Daarnaast zal Nina Nesterova samen met Edwin Mermans (Provincie Noord-Brabant) een presentatie geven over onderwerp: "Pathways to smart & sustainable urban mobility: Frameworks for action". Verder zal Janneke Brouwer (Mobility Lab) een presentatie geven over het versnellen van mobiliteitsinnovaties door testen in de praktijk met startups in het SmartwayZ.NL startup-programma Mobility Lab.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Polis Conferentie is te vinden op de website. Wilt u meer weten over de sessies van SmartwayZ.NL of de sessies van onze partners? Neem dan contact op met Edwin Mermans via emermans@brabant.nl.