Publicatiedatum: 13-11-2020
Rijles. Maar dan wel een bijzondere. 12 Communitymanagers van BMN volgden op 10 september een training in voertuigen met rijhulpsystemen (ADAS). Deze training werd verzorgd door Prodrive Academy. Idee is dat de Communitymanagers, met praktijkervaring ADAS op zak, werkgevers in de regio gaan benaderen om bekendheid, aanschaf en gebruik van ADAS op leasevoertuigen van werknemers te vergroten. Dit initiatief is onderdeel van de bijdrage van SmartwayZ.NL aan de Landelijke ADAS Alliantie.
Foto 2 mensen in Tesla

Wat de communitymanagers ervan vonden? Meer dan driekwart vond het nuttig, leerzaam en een eye-opener! 67% Van de deelnemers had nog nooit een ADAS-systeem gebruikt. Ze vonden het rijden makkelijker en veiliger, mits de systemen goed gebruikt werden. Nadelen zagen ze ook. Het risico van afleiding ligt op de loer. Toch rijdt het merendeel voortaan liever in een auto mét deze rijhulpsystemen. Maar: goede uitleg is essentieel om de voordelen te ervaren. 
 
Werkgevers, aangesloten bij BMN, worden binnenkort op de hoogte gebracht dat ze tegen een fors gereduceerd tarief hun eigen medewerkers op het eigen voertuig zo’n ADAS training kunnen aanbieden, gesponsord door SmartwayZ.NL. Meer weten? Neem contact op met Koen Steenbakkers (SmartwayZ.NL) of Dimitri Pouwels (BMN).