Wat hebben we bereikt?

 

Thuiswerkdagen zorgden voor 14% minder autobewegingen

SmartwayZ.NL heeft in 2023 met Brainport Bereikbaar vier gedragsinterventies in Gemert-Bakel en Eindhoven getest om automobilisten meer te laten thuiswerken. Want meer thuiswerkers houdt de regio beter bereikbaar en is een stuk duurzamer. Wat werkte wel en wat werkte niet? In deze video vertellen gedragsexperts Anja Hannema en Rick Baggermans je meer. 

Stimuleer het gebruik van duurzame modaliteiten met de nieuwe factsheets

In een grootschalig onderzoek van SmartwayZ.NL hebben 6.500 automobilisten aangegeven wat hun belangrijkste motieven en weerstanden zijn om met de auto of andere vervoersmiddelen naar het werk te reizen. Ook thuiswerken is als alternatief meegenomen. In de factsheets worden per modaliteit de belangrijkste inzichten weergegeven om de kansen van deze alternatieven te benutten. Ga jij voor fietsstimulering, het promoten van de trein of juist met thuiswerken aan de slag? Bekijk de factsheets

Meer data inzien? Gebruik ons dashboard en verleid automobilisten tot duurzaam reisgedrag!

Alle data uit bovenstaand onderzoek zijn ook terug te vinden in een online dashboard. Overheden, vervoerders, onderwijsinstellingen en andere geïnteresseerden kunnen hier heel specifieke informatie ophalen. Het dashboard biedt bijvoorbeeld informatie per doelgroep en regio. Met deze informatie kunnen gerichte maatregelen en campagnes ingezet worden om automobilisten een andere reiskeuze te laten maken. Naar het dashboard.