Start je zomer met SmartwayZ.NL Live! Boeiende sprekers, inspirerende deelsessies en een bijzondere locatie: dé ingrediënten voor ons jaarlijkse netwerkevenement op dinsdag 20 juni 2023 van 10.30 tot 16.30 uur in de LocHal in Tilburg.

 

Tijdens SmartwayZ.NL Live staan we samen stil bij wat de afgelopen jaren ons hebben geleerd én kijken we vooruit. Sinds 2016 werken we samen met onze partners aan duurzame oplossingen om Zuid-Nederland bereikbaar te houden. Van automijdingen, minder wegkilometers en minder uren onderweg, tot meer thuiswerken en heel wat minder CO2- en stikstofuitstoot.  

Welke weg hebben we afgelegd, welke hobbels hebben we genomen en welke resultaten hebben we geboekt? Voor welke maatschappelijke opgaven staan we nu en hoe (kunnen) we daar invulling aan geven, en hoe gaan we verder na 2023?  

 

Datum: 20 juni 2023

Tijd: 10.30-16.30

Locatie: LocHal Tilburg

Banner Met Donatello Piras, Zuhal Gul, Margriet Van Schijndel En Bas Van Bree

Programma

Ervaren dagvoorzitter, presentator en debatleider Donatello Piras leidt je door het programma dat prikkelt en verbindt. Hij gaat in gesprek met Zuhal Gül, programmamanager van SmartwayZ.NL, Margriet van Schijndel-de Nooij, program director Smart Mobility bij TU/e en Bas van Bree, operationeel directeur bij TKI Dinalog. Aan bod komen het lef om te veranderen, om keuzes te maken en samenwerken in de keten. 

Daarna kun je twee van de drie deelsessies volgen waar experts dieper ingaan op de volgende thema’s:

Mobiliteit en effecten 

Binnen SmartwayZ.NL zijn de afgelopen jaren allerlei maatregelen en innovaties gerealiseerd, en daar meten en analyseren we ook de effecten van. In deze deelsessie nemen Eline Jonkers en Michaël van Egeraat je mee in onze resultaten. Welke innovaties en maatregelen waren effectief in de afgelopen 7 jaar? En hoe hebben we dat bepaald? Inzichten die jou wellicht weer verder kunnen helpen in je projecten.

Mobiliteit en politiek-bestuurlijke dynamiek

Mobiliteitsveranderingen gaan niet vanzelf. Je hebt ook te maken met politieke en bestuurlijke aspecten. Hoe werkt die politiek-bestuurlijke dynamiek en welke invloed kan deze soms hebben op de mobiliteitstransitie? Erik Schoone, projectmanager infrastructuur en Marlou van Lubeek, bestuursadviseur, nemen je mee in het politieke speelveld. Beiden zijn werkzaam bij de provincie Noord-Brabant.

Mobiliteit en gedrag

Hoe verleid je mensen om thuis te werken en een dag niet de auto te pakken? We testten het in verschillende gedragspilots. Gedragsexperts Rick Baggermans en Boris Peters vertellen meer over hoe je met gedragsinterventies automobilisten kunt verleiden om andere reiskeuzes te maken. Uit diverse pilots, waaronder de thuiswerkpilot in Gemert samen met Brainport Bereikbaar, zijn waardevolle lessen geleerd die kunnen bijdragen aan de mobiliteitstransitie. 

Na afloop hopen we je te spreken tijdens de netwerkborrel.

Banner Met Eline Jonkers, Michael Van Egeraat, Erik Schoone, Marlou Van Lubeek, Rick Baggermans En Boris Peters

De locatie

De LocHal, een oude loods waar vroeger locomotieven werden gerepareerd, is nu dé place to be van de Tilburgse Spoorzone. Het is een locatie waar alles samenkomt: creëren en innoveren, leren en studeren, ontmoeten en vergaderen. Én SmartwayZ.NL Live 2023! 

De LocHal ligt pal naast het station, dus goed bereikbaar met het ov. Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Zwijsen (Burgemeester Brokxlaan 1300).

Foto Van De Lochal