Kruispunt Brabant pakt podium op Dutch Design Week

Op 20 oktober sluiten we Kruispunt Brabant af met een knaller! Dat doen we op het podium van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. We nodigen jou van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Noteer je dit moment alvast in je agenda?

DATUM Sessie Ddw Def (1)


We blikken terug en vooruit met nieuwe gasten en vertrouwde gezichten. Met Gedeputeerde Mobiliteit Christophe van der Maat, Directeur Brainport Development Paul van Nunen en directeur VNO-NCW Brabant-Zeeland Ellen Kroese praten we door over commitment op investeren in mobiliteit. Daarnaast lichten we een aantal nieuwe initiatieven uit de regio’s toe en kijken we vanuit designdenkers naar mobiliteitsoplossingen. Als werkgever krijg je de gelegenheid mee te denken over bereikbaarheid, je kan instappen op concrete projecten en samen nieuwe mobiliteitsopties creëren.

Enthousiast?
Zodra het volledige programma bekend is, zullen we die hier publiceren. Nu al enthousiast geworden? Meld je dan direct aan!

Kruispunt Brabant Ben Jij Erbij

TERUGKIJKEN

Samen op weg naar nieuwe mobiliteit (1 juli)

De periode met dagelijkse files door woon-werkverkeer willen we definitief achter ons laten. Niet alleen om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren, maar ook om de doelstellingen van het klimaatakkoord te behalen, zoals een halvering van de CO2-uitstoot in 2030. Dit kunnen ‘we' niet alleen. Binnen en buiten de regio werken we samen. Samen werken we aan het mobiliteitssysteem van de toekomst. Een mobiliteitssysteem dat duurzamer reizen eenvoudiger én veel vanzelfsprekender maakt. De Kruispunt Brabant sessie van 1 juli staat in het teken van de (regionale) mobiliteitstransitie. Denk hierbij aan MaaS (Mobility as a Service) pilots, het spreiden van les- en werktijden, OV-innovaties en het gebruik van mobiliteitshubs.

 

Hybride werken (22 april)

Op 22 april stond het thema Hybride werken op de agenda. De combinatie van thuis- en op kantoor werken biedt namelijk veel kansen voor de toekomst. Onder leiding van Simone van Trier delen verschillende experts hun kennis en ervaring met je. Tafelgasten waren Heleen Herbert (directeur HR van Heijmans), Frank van Dooremolen (partner bij McCoy & partners) en Noor Plantinga (Rewards Manager Benelux van Philips). We sloten af met innovatie expert Kim Spinder. 

 

 

Slim en duurzaam reizen post corona (26 mei)

Na ruim een jaar van niet reizen of minder reizen, komen medewerkers in de loop van dit jaar weer regelmatiger naar het werk. Hoe gaan we daar mee om? Het vraagt ook om veel meer flexibele regelingen en voorzieningen. Afhankelijk van het reisdoel, de werkomstandigheden en de timing/agenda bepaal je of je moet reizen, hoe laat je gaat reizen en met welk vervoermiddel je dat doet. Op 26 mei doken we in dit onderwerp.

 

 

Minder files door slim en duurzaam reizen. Ook post-corona (11 februari)

Een goede bereikbaarheid is cruciaal voor het functioneren van de Brabantse samenleving en economie. Het mobiliteitssysteem van de toekomst vraagt om een omslag in denken en handelen. Tijdens het online event Kruispunt Brabant op 11 februari 2021 zaten bestuurders van ASML, Avans, Enexis, Jumbo, Brainport Development, VDL groep, provincie en gemeente aan tafel.

 

Logos partners Kruispunt Brabant.png