Kom jij op onze uitnodiging naar de Dutch Design Week?

Kruispunt Brabant: samen investeren in slimme & duurzame mobiliteit

Vitale en gelukkige werknemers, extra aantrekkelijk op de arbeidsmarkt en een lagere Co2 footprint? Investeren in slimme en duurzame mobiliteit rendeert voor jou als werkgever! Op het podium van de Dutch Design Week staat Kruispunt Brabant in het teken van de noodzaak tot samen investeren in mobiliteit. En staan we stil bij de vraag wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit.

Ben jij erbij?

DATUM Sessie Ddw Okt

Ontvangst & registratie: vanaf 9.15 uur - Start live programma: 9.45 uur - Start online programma: 10.00 uur

 

In deze vijfde en afsluitende editie van 2021 gaan we op zoek naar commitment om samen te investeren in slimme en duurzame mobiliteit. Als hulpmiddel daarbij introduceren we de Mobiliteitsindex voor werkgevers. Deze biedt jou als werkgever inzicht in waar je staat met je mobiliteitsbeleid en bovenal welke kansen op meer rendement er zijn. Ter inspiratie lichten we verschillende voorbeelden van (samen) investeren en rendement toe. Dit doen we samen met Rombout Frieling, principal engineering designer, bij het ROMBOUT Frieling Lab.

Tafelgasten zijn onder andere:

 • Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit provincie Noord-Brabant
 • Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland
 • Paul van Nunen, directeur Brainport Eindhoven
 • Paul-Peter Feld, Chief HR-officer Enexis
 • Bernd Niessen, Director Operations Habufa Meubelen BV
 • Ilse Schapendonk, Programmamanager Werken in Verbinding Gemeente Tilburg
 • Rombout Frieling, experience designer
 • Jos van Asten, Programma- en projectleider Platform Ondernemend Meierijstad

 

Bezoek Kruispunt Brabant en geniet van een dag Dutch Design Week

Kruispunt Brabant pakt het podium tijdens de Dutch Design week in Eindhoven, waar op het gebied van duurzame mobiliteit van alles te zien en beleven is. Als gast van Kruispunt Brabant mogen we je een ticket voor de DDW aanbieden en kun je je bovendien aanmelden voor een exclusieve rondleiding op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit. Onder begeleiding van een Design Guide bezoek je - na afloop van het Kruispunt Brabant event - in kleine groepjes de Embassy of Mobility en andere interessante, gerelateerde DDW highlights op Strijp-S en een Mobility Experience Center op Strijp-T.

 

Livestream Kruispunt Brabant

Wanneer je niet in de gelegenheid bent naar het event te komen, heb je de mogelijkheid de livestream te bekijken. Ook in dat geval vragen we je om jezelf aan te melden. Je ontvangt dan vooraf een link naar de livestream.

 

Enthousiast geworden?
Meld je dan direct aan!

Kruispunt Brabant Ben Jij Erbij

 

Kruispunt Brabant

 • Woensdag 20 oktober 2021
 • 9.45/10.00 uur - 11.30 uur
 • Live tijdens DDW in het Klokgebouw op Strijp-S
 • Of Online via de stream

Adres & Routebeschrijving

 

 

 

 

VOORGAANDE EDITIES TERUGKIJKEN

Samen op weg naar nieuwe mobiliteit (1 juli)

De periode met dagelijkse files door woon-werkverkeer willen we definitief achter ons laten. Niet alleen om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren, maar ook om de doelstellingen van het klimaatakkoord te behalen, zoals een halvering van de CO2-uitstoot in 2030. Dit kunnen ‘we' niet alleen. Binnen en buiten de regio werken we samen. Samen werken we aan het mobiliteitssysteem van de toekomst. Een mobiliteitssysteem dat duurzamer reizen eenvoudiger én veel vanzelfsprekender maakt. De Kruispunt Brabant sessie van 1 juli stond in het teken van de (regionale) mobiliteitstransitie. Denk hierbij aan MaaS (Mobility as a Service) pilots, het spreiden van les- en werktijden, OV-innovaties en het gebruik van mobiliteitshubs.

 

Hybride werken (22 april)

Op 22 april stond het thema Hybride werken op de agenda. De combinatie van thuis- en op kantoor werken biedt namelijk veel kansen voor de toekomst. Onder leiding van Simone van Trier delen verschillende experts hun kennis en ervaring met je. Tafelgasten waren Heleen Herbert (directeur HR van Heijmans), Frank van Dooremolen (partner bij McCoy & partners) en Noor Plantinga (Rewards Manager Benelux van Philips). We sloten af met innovatie expert Kim Spinder. 

 

 

Slim en duurzaam reizen post corona (26 mei)

Na ruim een jaar van niet reizen of minder reizen, komen medewerkers in de loop van dit jaar weer regelmatiger naar het werk. Hoe gaan we daar mee om? Het vraagt ook om veel meer flexibele regelingen en voorzieningen. Afhankelijk van het reisdoel, de werkomstandigheden en de timing/agenda bepaal je of je moet reizen, hoe laat je gaat reizen en met welk vervoermiddel je dat doet. Op 26 mei doken we in dit onderwerp.

 

 

Minder files door slim en duurzaam reizen. Ook post-corona (11 februari)

Een goede bereikbaarheid is cruciaal voor het functioneren van de Brabantse samenleving en economie. Het mobiliteitssysteem van de toekomst vraagt om een omslag in denken en handelen. Tijdens het online event Kruispunt Brabant op 11 februari 2021 zaten bestuurders van ASML, Avans, Enexis, Jumbo, Brainport Development, VDL groep, provincie en gemeente aan tafel.

 

Logos partners Kruispunt Brabant.png