Terugblik op de editie van 11 mei

Kruispunt Brabant

Richting: van mobiliteitskosten naar mobiliteitsopbrengsten

Je laat als werkgever geld liggen als je je mobiliteitseuro’s niet zo slim mogelijk inzet. Hoe je dat doet? Daar hoorde je meer over tijdens Kruispunt Brabant. Op 11 mei waren we te gast bij de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom.

Thuishulp Breda vertelde er hoe zij hun medewerkers niet alleen helpen met gezond en betaalbaar vervoer in de vorm van een fietsplan, maar ook met een cursus financiële fitheid. Gemeente Roosendaal liet zien dat duurzame mobiliteit ook mogelijk is met inzet van deelmobiliteit. Zónder extra kosten te maken en mét een dikke acht van tevreden medewerkers.

Gedragsexpert Rick Baggermans betoogde dat belonen in een aantal gevallen werkt. Terwijl mobiliteitsexpert Jos Hollestelle ons doordrong van het feit dat we de komende tijd echt moeten gaan investeren in flexibele en duurzame mobiliteit om de boot niet te missen.

Of een boot een kosteneffectieve mobiliteitsoplossing is? Daar geeft de handige rekentool die BMN’s Bats Nuismer presenteerde geen inzicht in. Wél laat de tool precies zien wat een medewerker bespaart aan kosten en calorieën door voor de fiets in plaats van de auto te kiezen.  

Lees hier het uitgebreide verslag, inclusief de praktijkvoorbeelden van Thuishulp Breda en gemeente Roosendaal >>

De hele talkshow terugkijken? Dat kan hier >>

Of bekijk de korte terugblik hieronder >>

 

Terugblik op de editie van 19 januari

Kruispunt Brabant:

Richting (on)bereikbaarheid van jonge medewerkers

Van de 20 studenten die heel graag bij ons stage wilden lopen, haakten er 16 af. De reden? Ons bedrijventerrein is zeer slecht bereikbaar met OV en een auto hebben ze niet.’ Dat vertelde directeur Han Sterk van het bekende schoenenbedrijf vanHaren op 19 januari tijdens Kruispunt Brabant. Het illustreert volgens GenZ expert Martijn van Rossum hoe de nieuwe generatie medewerkers tegen werk en mobiliteit aankijkt: ze willen dichtbij werken, werken waar en wanneer ze willen. En daar makkelijk en liefst op een duurzame manier heen reizen (meer weten? Check Martijn's 10 tips). Werk aan de winkel dus voor werkgevers én overheid om bedrijf en bedrijventerreinen aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Want maar liefst 38% van de Brabanders werkt op zo’n bedrijventerrein.

Lees hier de rest van het verslag >>

De hele talkshow terugkijken? Dat kan hier >>

Of bekijk de korte terugblik hieronder >>

 

Terugblik op de editie van 5 oktober 2022

Kruispunt Brabant:

Richting nieuwe mobiliteitsoplossingen

‘We wachten even op de vele deelnemers die nog in de file staan,’ zegt presentator Tom Jessen bij de start van Kruispunt Brabant. Hij onderstreept daarmee onbedoeld de urgentie van het thema van de editie op 5 oktober: Hoe blijf je bereikbaar voor je medewerkers? En welke nieuwe mobiliteitsoplossingen gebruik je daarvoor?

Gelukkig stromen even later de bezoekers toch binnen bij de Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC). Op tijd om de ‘silver bullets’ van mobiliteitslector Frans Tillema op te vangen en Ruud Jansen’s oproep te overdenken. Hij wil graag samen de dichtgeslibde ‘last mile’ rond zijn internationale school vlot trekken. Nadat Itility vertelt hoe hun MaaS-pilot verliep, schoven de deelnemers aan bij de diverse tafels om samen de mogelijkheden te verkennen van de BusinessLine, de gratis e-bike probeerpool in de Brainportregio en de nieuwe carpoolapp Nabogo.

Lees hier de rest van het verslag >>

De hele talkshow terugkijken? Dat kan hier >>

Of bekijk de korte terugblik hieronder >>

 

Terugblik op de editie van 6 juli 2022

Kruispunt Brabant:

Richting aantrekkelijk werkgeverschap

Wat zijn de trends op arbeidsmarkt en hoe kan je daar effectief op inspelen met mobiliteitsmanagement? Hoe kan ik met inzet mobiliteitsmanagement mijn rendement als werkgever vergroten? Kruispunt Brabant stond woensdag 6 juli in het teken van de schaarste op de arbeidsmarkt en de rol die mobiliteit hierin speelt. HR managers, mobiliteitsprofessionals en overheden kwamen bij elkaar voor een dosis kennis en inspiratie, maar ook om met elkaar aan de slag te gaan!

De hele talkshow terugkijken? Dat kan hier >>

Bekijk hier de presentatie >>

Of bekijk de korte terugblik hieronder >>

Eerdere edities terugkijken

Ook dat kan, klik op de video hieronder of check de hele playlist via de button rechtsboven in het videoscherm.

 

Scherm­Afbeelding 2022 11 29 Om 12.01.28