Publicatiedatum: 08-07-2022
De Innovatiestrook bij verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot is een unieke rijstrook. Op deze plek, onderdeel van project InnovA58, worden de komende jaren allerlei infra- en smart mobility-oplossingen getest. Op 7 juli 2022 is de Innovatiestrook feestelijk geopend.
Foto Innova58 snelweg

Project InnovA58 is een van de ‘Living Labs’: ontwikkel-, test- en leeromgevingen waarin Rijkswaterstaat, SmartwayZ.NL, marktpartijen, overheden en kennisinstellingen samenwerken aan duurzame innovaties. InnovA58 kent meerdere proeftuinen: een Innovatiestrook, Innovatiepaviljoen en Verzorgingsplaats 2.0. Dit alles zoveel mogelijk gebundeld bij verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot. De afgelopen periode is gewerkt aan de aanleg van de Innovatiestrook. Deze is eind mei opgeleverd en op 7 juli feestelijk geopend.

 

Ervaringen delen

In de proeftuin Innovatiestrook worden de allerlei innovatieve mobiliteitsoplossingen ontwikkeld en getest. Zoals slim invoegen van vrachtverkeer, innovatieve geluidschermen, duurzame wegmarkering, de slimme bandenspanningsmeter en warmte-opslag in/onder het asfalt. De ervaringen die worden opgedaan bij deze en andere innovatieve en duurzame deelprojecten in InnovA58 worden gedeeld met partners, marktpartijen en kennisinstellingen.

Meer informatie over InnovA58: https://www.smartwayz.nl/nl/infrastructuur/innova58/