Ga ook slim op weg met Smart Logistics. Onze oplossingen helpen je vooruit!

Team Smart Logistics heeft de afgelopen 6 jaar gewerkt aan het integreren en opschalen van slimme logistieke toepassingen in Zuid-Nederland. De focus lag hierbij op ladingen efficiënt vervoeren, piekmomenten op de weg verminderen, routereistijd betrouwbaar en sneller maken én de verkeersveiligheid verhogen. Dit allemaal om bij te dragen aan een bereikbaarder, duurzamer en veiliger wegennetwerk in Zuid-Nederland. Met slimme logistieke toepassingen dragen we namelijk bij aan een betere doorstroming, een efficiënter vervoersproces, minder CO2-uitstoot en verhoging van de verkeersveiligheid. Hierbij werkten we nauw samen met logistieke IT-leveranciers en transporteurs.

 

Resultatenboek

We hebben mooie resultaten bereikt en belangrijke inzichten opgedaan. Veel partijen binnen de logistieke sector plukken hier nu al de vruchten van.
 
Wil je weten wat we allemaal hebben gedaan en wat het heeft opgeleverd? En vooral: wat je er zelf wellicht mee kan? Check het resultatenboek Smart Logistics.

 

6 jaar Smart Logistics

Certificering van 9 IT-partijen voor Connected Transport-toepassingen

Een mooie mijlpaal bereikten we op 9 november 2023: 9 IT-leveranciers ontvingen tijdens de ICT&Logistiek beurs een certificaat voor de Connected Transport-toepassingen die zij ontwikkelden voor de logistieke sector.

Na een succesvolle eerste test in 2022 zijn vanaf februari 2023 negen IT-partijen gestart met het integreren van Connected Transport in hun bestaande in-truck oplossing. De certificering staat voor het succesvol integreren van Connected Transport in hun software en is een bekroning op een intensief jaar van ontwikkelen. Tevens is het een startsein voor grootschalige uitrol.

Dankzij de toepassingen krijgen vrachtwagenchauffeurs real-time data in hun in-truck systemen, en kunnen zij beter anticiperen op actuele verkeerssituaties. Dit verhoogt de verkeersveiligheid en zorgt voor duurzamer rijgedrag. Met de certificering wordt aangetoond dat de geleverde toepassingen voldoen aan de landelijke eisen en afgesproken standaarden, waardoor ze breed uitgerold kunnen worden.

Smart Logistics droeg resultaten aan markt over op ICT&Logisitiek 2023

Tijdens ICT&Logistiek, dé ontmoetingsplek voor technologische innovatie binnen de logistieke sector, deelden we al onze resultaten, opbrengsten, inzichten en ‘lessons learned’ in 4 kennissessies met de markt. Bovendien werd het 'resultatenboek' gelanceerd, waarin al deze info digitaal toegankelijk is gemaakt.