MobilitymoveZ.NL

MobilitymoveZ.NL is een experimentele omgeving waar private én publieke partijen slimme mobiliteitsoplossingen testen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen. De focus ligt op de ontwikkeling van connected autonoom rijden, in combinatie met elektrische aandrijving en on-demand services. Door te experimenteren, te ontwikkelen en te oefenen in de echte wereld, wordt stap voor stap duidelijk wat wel en niet werkt. Op gebied van personen- én goederenvervoer.

De testomgeving

De testomgeving van MobilitymoveZ.NL strekt zich nu al uit van Helmond via Eindhoven tot Tilburg, maar naar verwachting zullen er ook testen gaan plaatsvinden op wegen, in steden en op bedrijventerreinen buiten deze zone. In de testomgeving staat onder meer een gecontroleerd, beheersbaar deel openbare weg ter beschikking om nieuwe technieken en diensten te testen. Bovendien is er in de regio veel relevante kennis en ervaring aanwezig.


Waarom testen in Zuid-Nederland?

Zuid-Nederland is uitermate geschikt als springplank voor Smart Mobility. Hier werd de afgelopen jaren volop ervaring opgedaan met projecten op het gebied van verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Bovendien zijn hier de juiste mensen, middelen en faciliteiten. Kortom: dé plek om samen te werken aan baanbrekende mobiliteitsoplossingen voor Brabant, de rest van Nederland én Europa.


Overheden en bedrijven werken samen

MobilitymoveZ.NL verbindt verschillende overheden en marktpartijen om onderlinge kruisbestuiving en kennisdeling op het gebied van slimme mobiliteit te bevorderen. Het uiteindelijke doel van deze publiek-private samenwerking: de mobiliteitssector in Nederland naar een hoger niveau tillen en de bereikbaarheid in en tussen steden en regio’s verbeteren.

  

Aanbestedingsdocumenten

  1. PIN-document
  2. Detailed Notice
  3. Application Form


Nieuws over MobilitymoveZ.NL

Deel deze pagina: