Mobility Lab

Mobility Lab maakt innovatie op gebied van mobiliteit mogelijk. Dat doet men samen in Rotterdam, Den Haag en Zuid-Nederland.

Wat is Mobility Lab?

Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming, SmartwayZ.NL, ZO Slim Bereikbaar en gemeente Den Haag. Het doel is tweeledig. Enerzijds helpt men bedrijven met het oplossen van hun mobiliteitsprobleem. Anderzijds biedt men startende bedrijven de gelegenheid om hun prototype te testen in de praktijk. Want voordat startups impact hebben, dienen ze op te schalen. Dit geldt met name bij prototypes die impact hebben op wegen, openbaar vervoer en steden. Voordat je kunt opschalen moeten startups hun prototypes in de praktijk bewijzen om klanten en investeerders te overtuigen. Hiervoor is een pilot (met echte gebruikers, in een echte situatie) essentieel. Mobility Lab geeft hiertoe volop de ruimte in de regio Rotterdam, Den Haag en Zuid-Nederland. 

Editie 2

Afgelopen oktober werd de tweede editie feestelijk afgesloten met het Let’s Go! event. De deelnemende startups presenteerden hun resultaten en bevindingen. Samen haalden ze maar liefst 5,5 miljoen euro aan investeringen op. Dat de startups niet stilgezeten hebben, werd al snel duidelijk. Nieuwsgierig naar de resultaten? Bekijk dan de aftermovie via deze link.

Challenges

Tijdens de derde editie van het Mobility Lab sluit een nieuwe derde partner, gemeente Den Haag voor het eerst aan. Daarnaast worden de rollen omgedraaid. Daar waar voorheen namens startups gezocht werd naar een launching customer, wordt nu gezocht naar bedrijven met een concrete mobiliteitsuitdaging. Daar wordt een passende startup bij gevonden. Dat doet men voor bedrijven en overheden in Rotterdam, Den Haag en Zuid-Nederland in een programma van 9 maanden. 

Hoe ziet het programma eruit? 

 

Meedoen en meer info

Sinds 8 oktober 2018 zoekt Mobility Lab naar challenges voor editie 3. Daarna worden daar geschikte mobiliteitsstartups bij gezocht. Wil jij ook dat Mobility Lab zoekt naar een oplossing op maat voor jouw mobiliteitsprobleem? Meld je dan nu aan via deze link.

Meer weten over Mobility Lab? Bezoek dan www.mobilitylab.nl.

Deel deze pagina: