Publicatiedatum: 06-04-2020
De afgelopen periode er zijn op verschillende plekken in Helmond knalgroene elektrische deelscooters geplaatst. Daar komen nu nog 80 deelfietsen bij, te herkennen aan een opvallende opdruk. Het plaatsen van de fietsen is onderdeel van het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL en bedoeld om mensen in de regio een alternatief te bieden om slimmer en schoner van A naar B te komen, met name in de spits. Middels een app van het bedrijf Mobility Mixx zijn de deeldiensten vanaf nu beschikbaar. De betrokken partijen waaronder ook de gemeente Helmond, verzoeken burgers daarbij wel nadrukkelijk de richtlijnen van het RIVM te volgen met betrekking tot de Coronacrisis. De voorbereidingen voor het project liepen al sinds vorig jaar.
FOTO Go About Helmond 2

De fietsen zijn van het bedrijf Go About. Deze zijn te vinden op circa 10 locaties in Helmond, waaronder de treinstations, de Automotive Campus en de Human Campus van Driessen. De e-scooters van het bedrijf GO Sharing zijn verspreid over de hele stad. Het plaatsen van deze vervoersdiensten stond reeds maanden geleden al gepland. Ze staan nu voornamelijk alvast klaar voor wanneer de Coronacrisis voorbij is en iedereen weer naar het werk of school toe kan gaan. Wie nu al van de diensten gebruik wil maken, bijvoorbeeld mensen in cruciale beroepen of vitale processen die juist nu op het werk nodig zijn, kan terecht op de webpagina’s die onderaan dit artikel staan vermeld.

 

Uitbreiding van de diensten volgt later dit jaar

Uiteindelijk blijft het niet bij 80 fietsen en 50 elektrische scooters in Helmond, maar wordt het aanbod van verschillende vervoersdiensten verder uitgebreid naar diverse locaties in het gebied rondom de N279 Veghel-Helmond-Asten. De bedrijventerreinen in Veghel en de omgeving van Gemert-Bakel liggen daarbij voor de hand. Het is doorgaans namelijk erg druk in deze regio, met name tijdens de spits. Bovendien starten er medio 2021 ingrijpende wegwerkzaamheden die extra hinder gaan veroorzaken, onder andere op de N279 tussen Veghel en Asten. SmartwayZ.NL wil mensen in de regio schonere en slimmere alternatieven bieden voor het reizen met de auto. Later dit jaar ontvangen automobilisten die regelmatig naar hun werk reizen via de N279 Veghel-Helmond-Asten een probeeraanbod, waarmee ze reistegoed kunnen verdienen door minder in de spits te rijden. Mobility Mixx zal gesprekken voeren met de betrokken partijen om dit mogelijk te maken.

 

Diensten uitproberen en meer informatie

Informatie voor werkgevers: www.deelvervoerhelmond.nl of bel met Mobility Mixx
(088 527 28 50)

Informatie over de fietsen van Go About: www.goabout.com

Informatie over de scooters van GO Sharing: www.go-sharing.nl

 

----

Over Mobility Mixx

Mobility Mixx levert al ruim 18 jaar het grootste aanbod aan vervoersmogelijkheden aan zakelijke klanten, van ZZP tot multinational. Medewerkers vervolgens vrij uit de aangeboden vervoermiddelen. Zo maken we mobiliteit persoonlijk. Eén kaart. Eén app. Eén factuur. Eén rapportage. Achteraf betalen en geen bonnetjes meer. Voor SmartwayZ.NL realiseert Mobility Mixx onder andere nieuwe vervoersalternatieven in de regio Oost-Brabant, zoals deelfietsen, deelauto’s en deelscooters.

www.mobilitymixx.nl

----