Publicatiedatum: 21-08-2019
De komende 2 jaar gaan SmartwayZ.NL en Route42 samen aan de slag om (meer) inzicht in vrachtverkeerdata te krijgen. Een goede kijk op vrachtverkeerdata kan uiteindelijk zorgen voor concrete maatregelen om bijvoorbeeld het aantal gevaarlijke wegsituaties met vrachtverkeer te verminderen.
Foto laptop met grafieken

Meerwaarde voor het programma

De output van deze opdracht is waardevolle input voor de andere deelopgaven van SmartwayZ.NL. Zo geeft het inzicht in de uitdagingen die er liggen en welke mogelijkheden er zijn om deze aan te gaan. We brengen ook in beeld wat de toegevoegde waarde is van vrachtwagendata op de huidige beschikbare mobiliteitsdata. En ook hier geldt learning by doing: we ervaren voor wie en in welke rol het gebruik van vrachtwagendata interessant kan zijn. 

Aan de slag

Janneke Nijsing, projectleider bij Smartwayz.NL: "Er is al veel inzicht in mobiliteitsdata, maar (in)zicht in vrachtverkeer is er nagenoeg niet. Door inzicht te krijgen in deze data, kunnen we op termijn gerichte maatregelen organiseren, om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. We zien uit naar een prettige ‘reis’ samen met Route42 en gaan er vanuit dat we de komende tijd als beide partijen veel gaan leren en ontwikkelen. Inzicht in vrachtverkeer is cruciaal om uiteindelijk de verkeersveiligheid op snelwegen te kunnen verbeteren, dus we zien uit naar deze komende 2 jaar. Wij feliciteren Route42 uiteraard met deze gunning en kijken uit naar een prettige en constructieve samenwerking!”

Max Zillinger (Sales & Marketing, partner): “Wij zijn erg trots op dit partnership. Het is een start van een reis om meer data gedreven te werken en veiliger, efficiënter en schoner te rijden. Door een interactief dashboard te bouwen en data te combineren, bieden wij de inzichten voor zowel publiek als privaat. Door kennis en kwaliteit samen te brengen, kunnen we (vracht)verkeersintelligentie naar een veel hoger plan brengen. Wat sowieso 100% zeker is: samen met SmartwayZ.nl wil Route42 daar waar mogelijk het aantal verkeersslachtoffers in Nederland verminderen en onze wegen veiliger maken. We kijken uit naar de start van de volgende, verdiepende stap. We zullen je op de hoogte houden, hou ons dus in de gaten!

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Stel uw vraag aan Janneke Nijsing via jnijsing@brabant.nl