Publicatiedatum: 07-06-2019
Van 3 tot 6 juni 2019 vond het ITS EU Congress 2019 plaats op de Automotive Campus in Helmond en in het Evoluon in Eindhoven. 3500 professionals uit meer dan 50 landen bezochten het congres, dat tevens het grootste smart mobility-event in Europa is. Trekkers van het evenement waren ERTICO en gaststeden Eindhoven en Helmond. Ook SmartwayZ.NL was als partner betrokken bij de voorbereiding en realisatie.
Foto binnenkant Evoluon

Dutch street

Onder de landelijke vlag ‘Smart Mobility, Dutch Reality’ bundelden de Nederlandse publieke en private partijen hun krachten. Gezamenlijk werd de voortgang op het gebied van slimme mobiliteit getoond. Met demo’s, in sessies en ook in een speciaal ingerichte ‘Dutch Street’ in het Evoluon. In de Dutch Street was ook SmartwayZ.NL met een stand te vinden, samen met Brainport als gastregio en gaststeden gemeente Eindhoven en gemeente Helmond. Onder leiding van SmartwayZ.NL zijn er sessies georganiseerd over de testomgeving van MobilitymoveZ.NL, New Mobility Services en de effecten van iVRI’s voor vrachtverkeer op de N279.

Mobifestival

Bijzonder aan deze editie van het ITS EU Congress was het Mobifestival, dat voorafgaand aan het ‘echte’ congres plaatsvond op de Automotive Campus in Helmond. Het Mobifestival was speciaal georganiseerd voor het brede publiek uit de regio, dat van harte welkom was om de laatste innovaties op gebied van mobiliteit te bekijken en beleven. Ondanks de tropische temperaturen, trok het Mobifestival circa 2000 bezoekers aan, waaronder veel deelnemers uit het reizigerspanel van SmartwayZ.NL. Bovendien was het team achter het reizigerspanel aanwezig, om – met succes – nieuwe deelnemers voor het panel te werven. Met eigen ogen zien? Bekijk dan hieronder het filmpje dat tijdens het Mobifestival opgenomen is.

Voor een sfeerimpressie van het congres, klik hier.