Publicatiedatum: 11-04-2019
Van 3 t/m 6 juni organiseert ERTICO-ITS Europe het ITS congres in de Brainportregio Eindhoven-Helmond. Het congres biedt een podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijden en logistiek.
Foto 13th ITS European Congress - fulfulling its promises - 3-6 june 2019.jpg

Ook SmartwayZ.NL is aanwezig tijdens het congres. Met een stand in de Dutch Street (Standnummer 303) laten we o.a. zien wat het programma van SmartwayZ.NL inhoudt, welke resultaten geboekt zijn en waar we de komende tijd op inzetten. Naast SmartwayZ.NL zijn ook gemeente Helmond, ITS en Brainport Development aanwezig met een stand in de Dutch Street. 

Tijdens het congres zullen ook een aantal papers gepresenteerd worden vanuit SmartwayZ.NL. Dit betreft de volgende papers:

  1. Smart Logistics en N279: Priority for connected freight transport by using the new smart traffic lights (iTLC’s) at the N279.Spreker: Pieter Prins
  2. CAD: Progress of trials in MobilitymoveZ.NL and SmartwayZ.NL. Spreker: Pierre van Veggel
  3. Europa: Large-scale deployment New Mobility Services in Smart Cities: create market & impact. Sprekers: Tamara Goldsteen en Edwin Mermans
  4. Europa: Urban Mobility Labs - lessons learned from practical real world testbeds. Spreker: o.a. Tamara Goldsteen
  5. MaaS: Netherlands launches MaaS pilot projects: Eindhoven adopts a green touch. Spreker: Mariska Slots (Eindhoven)
  6. Data: Lessons learned from Mijn040Routes gps-tracking project. Spreker: Erik van Hal (Eindhoven)
  7. Data: Making better use of mobility data. Spreker: Niels Wiersma (Eindhoven)

Voor meer informatie over het congres en aanmelden voor deelname, zie deze link. De stand op Dutch Street gratis bezoeken? Dat kan door u aan te melden via deze link en hier de code EXFR0394 in te vullen.

Mobifestival

Om ook het brede publiek kennis te laten maken met de wereld van slimme mobiliteit, vindt op zondag 2 juni het Mobifestival plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen welkom op de Automotive Campus in Helmond om de slimme en duurzame mobiliteit van vandaag en morgen te ontdekken. Zo kan men zelf de nieuwste mobiliteits-innovaties uittesten, live demonstraties bijwonen en kennismaken met slimme toepassingen die vandaag al beschikbaar zijn.

Meer informatie over het Mobifestival volgt.