Publicatiedatum: 22-08-2018
Vandaag gaat Slimme Reis! van start, een campagne voor een mobiliteitsdienst die forenzen op de A2 tussen Weert en Eindhoven beloont als ze vaker de auto laten staan. Door over te stappen op de fiets of het OV, vaker thuis te werken of na 19.00 uur te reizen. Doel van campagne is om de doorstroming op en rond de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren en loopt nog tot en met 2020.
Foto van 2 dames op fiets in centrum Eindhoven.png

Deelnemers aan Slimme Reis! krijgen via een app persoonlijk reisadvies gebaseerd op realtime-informatie voor hun geplande reis. Tegelijkertijd kunnen deelnemers door de A2 overdag te mijden sparen voor cadeaus zoals fietsaccessoires of P+R-tegoed. Wie wil meedoen aan Slimme Reis! kan hier de website bekijken, de gratis app TimesUpp downloaden en zich registreren voor het project. De app is een digitale reisassistent die gebruikers inzicht geeft in de beste route van A naar B, rekening houdend met snelheid, kosten en duurzaamheid.

No Regret

De campagne Slimme Reis! is een initiatief van SmartwayZ.NL. Christophe van der Maat, gedeputeerde voor mobiliteit en voorzitter van de SmartwayZL.NL-programmaraad, is opgetogen over het initiatief: “Met deze dienst gaan we niet alle files op de A2 oplossen. Maar we willen de A2 hiermee wel meer lucht geven.” Daar voegt Hubert Mackus, gedeputeerde Limburg, aan toe: “Met Slimme Reis! proberen we forenzen die gewend zijn om met de auto te reizen verleiden een andere, slimmere keuze te maken. Telkens als je ervoor kiest om een keertje thuis te werken of de fiets te pakken, draag je bij aan minder files.” De campagne maakt onderdeel uit van een No Regret-maatregelenpakket om de doorstroming en de verkeersveiligheid op dit deel van de A2 te verbeteren en het sluipverkeer te verminderen.