Publicatiedatum: 14-06-2018
Irene Cortenbach, huidige programmamanager van SmartwayZ.NL, neemt vanaf 1 juli afscheid. Hét moment om haar even kort te spreken en terug te blikken op haar rol als programmamanager.
Foto Irene Cortenbach.jpg

Je gaat iets anders doen, vertel?

“Dat klopt! Per 1 juli word ik programmamanager Energietransitie en aanjager circulaire economie. Ik heb mij drie jaar vol ingezet voor SmartwayZ.NL en samen met vele anderen het programma opgebouwd en neergezet. Nu is het tijd voor iets nieuws. Ik houd ervan iets van de grond af op te bouwen en dit is een programma met een onderwerp dat een steeds prominentere rol krijgt in onze samenleving. Het is voor mij écht een nieuwe uitdaging, omdat ik uit de mobiliteitshoek kom, maar ik heb er zin in.”

 

Je hebt je 3 jaar vol ingezet voor SmartwayZ.NL. Waar ben je trots op?

“Trots op waar het programma nu staat. Binnen SmartwayZ.NL werken we met zoveel partijen samen en niet alleen binnen de standaard scope. Nee, écht het Triple Helix model. Waar samenwerking wordt gezocht met andere overheden, kennisinstellingen, marktpartijen en reizigers. Je ziet dan ook dat er een hele andere rol voor bijvoorbeeld de provincie ontstaat. Daar ben ik trots op dat we dat binnen dit programma voor elkaar hebben gekregen. En die andere manier van samenwerking zal de komende jaren alleen maar sterker en uitgebreid worden”.

 

Per 1 juli verlaat je SmartwayZ.NL. Aan wie draag je het stokje over?

“Er is afgesproken een interim-periode in te lassen. Interim omdat er met de partners gezamenlijk een profiel voor de nieuwe programmamanager wordt opgesteld. Ik draag het stokje gedurende deze interim-periode over aan mijn provinciale collega Gertjan Koolen. Hij gaat samen met Pieter van Ginneken van Rijkswaterstaat, die nu samen met mij programmamanager is, SmartwayZ.NL leiden. Gertjan Koolen combineert dit met zijn huidige functie als programmamanager Smart Mobility. Ik ben gerustgesteld. Deze twee heren zijn al langer betrokken bij SmartwayZ.NL en ik heb ook alle vertrouwen erin dat ze SmartwayZ.NL bij hen in goede handen is”.