Publicatiedatum: 01-06-2018
Op 13 en 14 juni organiseert de provincie Noord-Brabant samen met de gemeente Helmond, Rijkswaterstaat, Nederlandse bedrijven (Be-Mobile/Flitsmeister, Dynniq, Swarco en V-Tron) en partijen uit het Verenigd Koninkrijk het ‘GLOSA Pre-Testfest’ in Helmond. Tijdens deze tweedaagse wordt de interoperabiliteit van ITS dienst ‘groen-licht-snelheidsadvies’ gedemonstreerd en gevalideerd.
Foto ingang Automotive Campus.jpg

Hybride ITS technologie

De dienst wordt getest met behulp van hybride ITS technologieƫn, waaronder ITS-G5 en cellulaire mobiele telecommunicatienetwerken. Basis voor de uitrol is de gemeenschappelijke set specificaties die is ontwikkeld in het Europese InterCor project. Aanvullend op de InterCor hybride data Interface (IF2) wordt de Traffic Light Exchange (TLEX), het real-time data overnamepunt ontwikkeld binnen Talking Traffic, ingezet om data vanuit de verkeerslichten op de Heeklaan en Engelseweg in Helmond
te ontsluiten.

Gebruik van diensten over landsgrenzen heen

Het Pre-testfest is onderdeel van een langere reeks Europese Testfests. Samenwerking tussen de lidstaten Nederland, Frankrijk, Belgiƫ en het VK heeft het dichterbij brengen van gebruikersinteroperabiliteit over (lands)grenzen heen tot doel. Het wordt hierdoor mogelijk dat producten en diensten onderling uitwisselbaar zijn, zodat in de nabije toekomst een voertuig dat een GLOSA advies krijgt in Helmond, met hetzelfde systeem, een advies van een Service Providers in Londen ontvangt.

Delen van resultaten

Op donderdagmiddag 14 juni presenteren de samenwerkende partijen de resultaten van het Intercor GLOSA Pre-Testfest in een plenaire sessie. Middels presentaties afgewisseld met interactieve paneldiscussies zullen marktpartijen en overheden vanuit zowel Nederland als het VK de Intercor activiteiten toelichten en in de context plaatsen van nationale en Europese nabije en toekomstige ontwikkelingen. Meer informatie (over InterCor) en de link naar de aanmeldpagina is te vinden op http://intercor-project.eu/glosa-pre-testfest/.