Publicatiedatum: 09-04-2018
Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen heeft op 9 april jl een bezoek gebracht aan de Automotive Campus in Helmond. In voorbereiding op haar portefeuille heeft zij zich in vogelvlucht laten informeren over Smart Mobility en aan enkele demo’s deelgenomen.
Foto van een vrouw en een man voor diverse computerschermen en monitoren.png

De minister werd ontvangen door een klein gezelschap waaronder gastvrouw Karin Visser (Hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat met als focus Smart Mobility), burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, Wethouder Economische zaken van de Gemeente Helmond Jos van Bree en Gedeputeerde Mobiliteit, Christophe van der Maat. Lex Boon (Directeur Automotive Campus) en Leo Kusters (Directeur Automotive NL) verzorgden het openingswoord waarbij zij de potentie van Nederland als koploper in Smart Mobility benadrukten.

Naast de demo’s was er een pitch van startup Amber, een platform voor elektrische deelauto’s en onderdeel van het project Mobility Lab. Het bezoek werd afgesloten bij de Innovatiecentrale, waar onder andere programmamanager Gertjan Koolen het Smart Mobility programma van SmartwayZ.NL presenteerde. In de afsluiting benadrukte gedeputeerde van der Maat dat we versnelling van Smart Mobility toepassingen alleen samen realiseren.

 

Foto’s: PressVisuals.com en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat