Publicatiedatum: 05-03-2018
MobilitymoveZ.NL is de experimentele omgeving binnen het programma SmartwayZ.NL waarin slimme mobiliteitsoplossingen worden getest voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Door te experimenteren, te ontwikkelen en te oefenen in de echte wereld wordt stap voor stap duidelijk wat wel en niet werkt.
Foto van autodashboard met telefoon en device genaamd FLowradar

Innovatie mobiliteitsoplossingen testen

In 2017 is een uitvraag naar innovatieve mobiliteitsoplossingen uitgestuurd, waarop marktpartijen tot 22 januari 2018 konden reageren. 18 uiteenlopende voorstellen werden ingediend. Denk bijvoorbeeld aan autonome vervoersoplossingen zoals shuttlediensten, dataplatformen of innovatieve vormen van verkeersmanagement. Met de voorstellen die het best passen binnen de kaders van MobilitymoveZ.NL wordt een intentieovereenkomst aangegaan. Daarna vindt er een definitiefase plaats om deze voorstellen verder te concretiseren.

Bekendmaking tijdens Intertraffic

Op de Intertraffic beurs in Amsterdam wordt 20 maart (15.00-15.30 uur, Smart Mobility Theater 2) tijdens de presentaties 'MobilitymoveZ.NL: how to organise a large scale real life test environment for CAD' bekendgemaakt met welke partijen een intentieovereenkomst wordt aangegaan. Daarna volgt er begin april een bijeenkomst met alle hierbij betrokken partijen. Deze bijeenkomst is het startpunt van de definitiefase. In de 2e helft van 2018 worden dan de eerste initiatieven opgestart. Nog voor de zomer volgt een tweede uitvraag, waarin de leerpunten uit de eerste uitvraag worden meegenomen. Hiervoor worden op dit moment al de nodige voorbereidingen getroffen.

Benieuwd met welke partijen een intentieovereenkomst wordt aangegaan? Breng dan een bezoekje aan de SmartwayZ.NL-beursstand op Intertraffic, of houd www.smartwayz.nl in de gaten.