Publicatiedatum: 04-10-2018
Op woensdag 4 oktober vond het Let’s Go Event! van Mobility Lab plaats op de RDM Campus in Rotterdam. Een geslaagde afsluiter van een succesvolle tweede editie. De deelnemende startups presenteerden hun resultaten en bevindingen. Samen haalden ze maar liefst 5,5 miljoen euro aan investeringen op.
Foto Annemarie Van Gaal op podium Mobility Lab.jpg

Volop opschalen en uitrollen

Dat de zestien startups niet hebben stilgezeten, werd al snel duidelijk. Zo plaatste Pontiflex twee duurzame, biocomposieten bruggen voor fietsers en voetgangers in Helmond. Blue Line Logistics kondigde aan dat ze komend jaar een tweede type schip ontwikkelen, dat autonoom kan varen op waterstof. Bun.Run lanceerde hun samenwerking met Afval Loont; voortaan kunnen inwoners uit Hoogvliet hun afval via de app van Bun.Run laten inzamelen en inleveren.

CycleSpark tekende een samenwerkingsovereenkomst met bezorgbedrijf Sandd, dat gaat rijden met de extra grote, elektrische vrachtfiets van CycleSpark. SmartMile en EVA toonden samen hun indrukwekkende visie op het busstation van de toekomst, waar reisinformatie vanuit EVA wordt gecombineerd met de logisitieke informatie van SmartMile. Het aantal wagens en gebruikers van deelautoservice Amber Mobility groeide het afgelopen jaar fors. Bovendien kondigde Amber tijdens het Let’s Go Event! een nieuwe samenwerking aan met E-bike to go. Vanaf nu is het ook mogelijk om een fiets via de app van Amber te reserveren.

Felyx, dat elektrische deelscooters aanbiedt voor €0,30 per minuut, liet weten inmiddels een duizelingwekkend aantal van 324 scooters in Rotterdam te hebben rondrijden. Birò, het compacte alternatief voor de auto, heeft inmiddels deelauto’s beschikbaar in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. En tot slot kondigde Klup, de online community voor 50-plussers aan, een investeerder te hebben gevonden in DELA.   

Op naar editie drie

Niet alleen de startups, maar ook het Mobility Lab zelf had nieuws. Na zo’n succesvolle tweede editie van het Mobility Lab kon een derde niet uitblijven. Ook komt er komend jaar een derde partner bij naast De Verkeersonderneming en SmartwayZ.NL, namelijk gemeente Den Haag. Wel krijgt editie drie een nieuwe insteek. Daar waar Mobility Lab bij editie 1 en 2 op zoek ging naar startups en om daar vervolgens launching customers bij te zoeken, wordt de situatie nu omgedraaid. Vanaf nu gaat het Mobility Lab op zoek naar bedrijven met een probleem, een zogeheten challenge, waar startups met een passende oplossing zich vervolgens op kunnen inschrijven. Geïnteresseerde bedrijven met een concreet probleem kunnen zich aanmelden via bas@mobilitylab.nl.  

Meer weten over Mobility Lab? Check dan www.mobilitylab.nl of bekijk dit compilatiefilmpje over editie 2.