Publicatiedatum: 22-10-2018
In de periode 2020-2023 vinden er ingrijpende werkzaamheden aan de infrastructuur plaats op de N279 tussen Veghel en Asten. Het project Mobility Market van SmartwayZ.NL grijpt dit aan om reizigers anders en slimmer te laten reizen. Het is de ambitie om naast de vele infrastructuurmaatregelen ook het integrale aanbod van mobiliteits- en alternatieve reisdiensten te versterken. Op maandag 19 november organiseert Mobility Market een marktconsultatie met betrekking tot een voorgenomen aanbesteding, met het doel om meerdere mobiliteitsdiensten in het gebied van de N279 te lanceren.
Afbeelding van diverse iconen met betrekking tot verkeer en mobiliteit

Na een eerdere gunning van mobiliteitsdiensten in het gebied tussen de A2 Weert-Eindhoven (klik hier voor meer info), is nu het gebied van de N279 tussen Veghel en Asten aan de beurt. De gewenste mobiliteits- en alternatieve reisdiensten moeten een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid, doorstroming, veiligheid en leefbaarheid op en rondom de N279. Zowel vóór, tijdens als na de ombouw van de weg in 2020-2023. Daarnaast wil Mobility Market hiermee het aanbod van bewezen mobiliteitsdiensten dat optimaal aansluit bij de vraag en behoeften van reizigers, laten groeien. Eerst in het gebied van de N279, later ook in de rest van Zuid-Nederland. Zodat de reiziger uiteindelijk kan kiezen uit een breed scala aan reismogelijkheden om anders of slimmer te reizen.

Geïnteresseerde marktpartijen ontvangen op vrijdag 9 november een uitgebreid concept-marktconsultatiedocument, gebiedsprofiel en enkele vragen en dilemma’s. Deze documenten worden ook op de website van SmartwayZ.NL gepubliceerd. Tot 15 november 12.00 uur kunnen marktpartijen daarop reageren, zodat Mobility Market de definitieve marktconsultatie op hun behoefte kan afstemmen. Het streven is om de aanbesteding in januari 2019 te publiceren en deze eind maart 2019 te gunnen.


Wilt u in contact komen met Mobility Market? Mail dan naar Floris Bakermans via mobilitymarket@smartwayz.nl.

Wilt u meer weten over de marktconsultatie? Klik dan hier.