Publicatiedatum: 12-07-2017
Terugkijken, vooruitkijken, verdiepen en netwerken. Dat waren de speerpunten van de Expeditiedag van 6 juli 2017 in het Philips Stadion. Het overkoepelende thema? Smart mobility!
Foto man legt met enthousiaste handgebaren iets uit aan vrouw.jpg


Zo’n 150 deelnemers van overheid, kennisinstellingen, belangenorganisaties en het bedrijfsleven zagen een vier minuten durende animatie over de stand van zaken van het programma en de deelopgaven.

De plenaire opening luidde Meindert Schut van BNR nieuwsradio in. Meindert vroeg aan de voorzitter van de programmaraad, Christophe van der Maat, over de voortgang van het programma: “Er is het afgelopen jaar enorm veel werk verzet door de mensen die aan SmartwayZ.NL werken en ik ben erg tevreden met hoe dat gaat. Wel zou ik graag zien dat het tempo van de realisatie omhoog gaat. Belemmeringen hiervoor moeten we gezamenlijk zoveel mogelijk proberen weg te nemen.”

Een deel van de programmaraad was aanwezig en gaf een kijkje in de keuken. Wie zitten er in de programmaraad en waarom? Hoe brengen ze hun kennis in en wanneer vinden zij SmartwayZ.NL geslaagd? Tijdens de pauze was er een informatiemarkt waar alle deelopgaven zich presenteerden aan de nieuwsgierige deelnemers en werd de tijd optimaal benut om te netwerken.

Na de pauze was het tijd voor interactieve smart mobility sessies over MobilitymoveZ.NL, Mobiliteitsdiensten, Data & Logistiek en het Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant. Een van de sessieleiders, Irmo Kaal: “Dit is een unieke kans om zoveel denkkracht van experts bij elkaar te hebben. Daar moeten we echt gebruik van maken.” De output van de sessies wordt meegenomen binnen de SmartwayZ.NL deelopgaven.

Van de Expeditiedag is een korte filmimpressie gemaakt.