Publicatiedatum: 18-12-2017
SmartwayZ.NL heeft de Smartbox ontwikkeld. Een bouwstenenmodel dat inzicht geeft in mogelijke smart mobility maatregelen en bijbehorende impact voor specifieke (verkeerskundige) problematiek. Door steeds nieuwe inzichten en gegevens uit de deelopgaven, maar ook van buiten SmartwayZ.NL toe te voegen, maken we optimaal gebruik van alle kennis.
Foto Smartbox, het bouwstenenmodel voor smart mobility-oplossingen.png

Impact voorspellen
De tool is nu in een eerste versie. Op bescheiden schaal kan de tool de bijbehorende impact voorspellen die de maatregelen bieden voor specifieke (verkeerskundige) problematiek. Hierbij rekening houdend met de kosten en het tijdstip waarop innovatieve maatregelen ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.

De Smartbox biedt dus eenvoudig en snel een project- of probleemspecifiek overzicht. De doelgroep bestaat in principe uit de SmartwayZ.NL deelopgaven, maar de tool kan ook extern gebruikt worden.

Relevante shortlist
Het geeft ook mensen die niet diep in smart mobility zijn ingevoerd een eerste relevante lijst met mogelijke maatregelen. De Smartbox maakt van een long list een relevante short list. De waarde van de Smartbox zit vooral in het samenhangende overzicht van mogelijke smart mobility-maatregelen, gericht op een probleemspecifieke situatie. Ook interessant is de mogelijkheid om via het beantwoorden van enkele gerichte vragen snel voor het project mogelijk relevante maatregelen te filteren.

De Smartbox is voor gebruik buiten het programma SmartwayZ.NL op te vragen via info@smartwayz.nl. De ervaringen met de tool ook buiten SmartwayZ.NL zorgen ervoor dat de Smartbox kan worden doorontwikkeld. Indien u van deze mogelijkheid gebruikmaakt, ontvangt u informatie over eventuele aanpassingen en stellen we nieuwe versies aan u beschikbaar.