Publicatiedatum: 14-07-2016
De laatste keer dat alle betrokken partijen van Bereikbaarheid Zuid-Nederland elkaar tegelijk hebben gezien was november 2015. Hoog tijd om iedereen uit te nodigen voor een Expeditiedag in het Philips Stadion!
Afbeelding vanuit de lucht van het Phillips Stadion

Social design en Smart Mobility

Expeditiedag omdat we samen aan een reis zijn begonnen waarvan we niet weten waar we precies uit komen, maar wel een scherp doel voor ogen hebben. Voor de 14e waren alle betrokken organisaties (overheden, marktpartijen, kennisinstellingen en belangenpartijen) uitgenodigd. Ze zijn bijgepraat over het werk dat de afgelopen maanden is verzet en de voortgang van de deelopgaven. Passend in de social design gedachte zijn we met elkaar in gesprek gegaan over hoe we social design en smart mobility nu daadwerkelijk vorm gaan geven in het programma. Dit leverde boeiende gesprekken en inzichten op.

SmartwayZ.NL nieuwe programmanaam

Tijdens de bijeenkomst heeft de voorzitter van de Programmaraad, Christophe van der Maat, de nieuwe programmanaam SmartwayZ.NL gelanceerd. De naam Bereikbaarheid Zuid-Nederland dekte onvoldoende de lading van het programma en laten we hiermee los.

SmartwayZ.NL staat voor slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Dus niet de gebaande paden volgen, maar op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden en innovatieve oplossingen. De letters Z.NL staan voor Zuid-Nederland en komen terug in de url van de projectwebsite www.smartwayz.nl.