Mobility Lab

Mobility Lab maakt innovatie op gebied van mobiliteit mogelijk. Dat doet men samen in Rotterdam, Den Haag en Zuid-Nederland.

Wat is Mobility Lab?

Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming, SmartwayZ.NL, ZO Slim Bereikbaar en gemeente Den Haag. Het doel is tweeledig. Enerzijds helpt Mobility Lab bedrijven met het oplossen van hun mobiliteitsprobleem. Anderzijds biedt het startende bedrijven de gelegenheid om hun prototype te testen in de praktijk. Want voordat start-ups impact hebben, dienen ze op te schalen. Dit geldt met name bij prototypes die impact hebben op wegen, openbaar vervoer en steden. Voordat je kunt opschalen moeten start-ups hun prototypes in de praktijk bewijzen om klanten en investeerders te overtuigen. Hiervoor is een pilot (met echte gebruikers, in een echte situatie) essentieel. Mobility Lab geeft hiertoe volop de ruimte in de regio Rotterdam, Den Haag en Zuid-Nederland.


Editie 2019

Mobility Lab heeft al twee succesvolle edities achter de rug. In 2018 haalden de deelnemende start-ups maar liefst 5,5 miljoen euro aan investeringen op. Nieuwsgierig naar de resultaten van 2018? Bekijk dan de aftermovie via deze link.


Intussen is de derde editie van Mobility Lab volop bezig. Maar liefst 70 start-ups meldden zich aan voor deze derde editie. Tijdens de selectiedag op 21 maart presenteerden 25 van de 70 aanmeldingen zich. Na een interessante dag pitchen en speeddaten, koos de jury uiteindelijk de 14 start-ups die de komende tijd hun prototype in de praktijk mogen testen. Zo’n 40 launching customers staan klaar om de start-ups bij te staan. De komende maanden staan in het teken van matchmaking en het testen van pilots.

Hoe ziet het programma eruit? 

Meer info? 

Benieuwd naar de 14 geselecteerde start-ups of wil je meer weten over Mobility Lab? Bezoek dan www.mobilitylab.nl.
Deel deze pagina: