Een afsluitend woord van Gertjan Koolen

Beste SmartwayZ.NL-ers, het jaar zit er weer zo goed als op! En zoals altijd: is het weer ‘rennen’ op het einde. Blijkbaar hebben we met elkaar zo’n deadline nodig om tijdelijk te doen alsof we alles onder controle hebben…

Gelukkig hebben wij een opgave waarbij de behoefte aan controle niet dominant is. Het gaat veel meer over de beweging die we in gang zetten, het blijven nadenken en het blijven doen. Juist ook in onzekere tijden. Of dat het nu gaat om het op straat zetten van net nieuw ontwikkelde iVRI’s, of over het omgaan met de gevolgen van het schrappen van de PAS: omgaan met onzekerheid is dagelijkse kost.


Juist daarom kijk ik met trots terug op het afgelopen jaar! Het is ons gelukt om op allerlei gebieden concrete resultaten te boeken. We hebben nieuwe afspraken gemaakt voor vier jaar Verkeersmanagement en C-ITS met BrabantStad. We hebben op de valreep de structuurvisie A67 rond gekregen. En niet te vergeten: de lopende projecten met enkele autofabrikanten. En uiteraard: ITS-Europe is geweest! De Randweg A2/A50 heeft een afspraak voor de eerste jaren. Bandenspanningsmeter, Lab, Intercor, Beerze, Collectief Besloten Vervoer, MaaS-pilot, verkenning A58 Tilburg-Breda en haalbaarheidsonderzoek A2 Weert-Eindhoven gestart, drones boven de A67, nieuwe bussen naar ASML, analyses veiligheid trucks, reizigersonderzoek Randweg, M&E next step/level, gunning Market fase 2, enzovoort, enzovoort…

Maar nog belangrijker: 2019 was ook het jaar van de integratie van Smart Mobility en SmartwayZ.NL en de hernieuwde verbinding BrabantStad-SmartwayZ.NL, Limburg en Zuidoost met de Verklaring Smart Mobility. We vinden elkaar hierdoor nog sneller en beter.

Voor komend jaar wens ik ons dezelfde energie toe, samen onze schouders eronder en vooral ook veel (werk)geluk met elkaar! Het zal best spannend worden: lukt het om, om te gaan met de stikstofopgave van de A58 bij het Ulvenhoutse Bos, krijgen we de MaaS-ontwikkelingen naar een volgend niveau en maken we de goede lange-termijn keuzes voor mobiliteit/verstedelijking in de Brainportregio?

Laat SmartwayZ.NL juist ook een stuk van het nieuwe antwoord op de onzekerheid zijn, of het nu de blijvende groei van mobiliteit, de stikstofdiscussie of de klimaatopgave is. Op naar SmartwayZ.NL 2.0! En nu eerst naar de kerstboom of een meer duurzaam alternatief.

 

Gertjan

Deel deze pagina: