De Smart Mob Meetup: new style!

Ieder kwartaal organiseren we een ‘Smart Mob meetup’. Bedoeld om even met elkaar stil te staan bij de laatste ontwikkelingen binnen het programma en in de projecten. Op 1 november waren we te gast op het Stadskantoor in Breda. Conclusie: een geslaagde en interessante sessie, met de juiste energie. Dus: zorg dat je er de volgende keer weer bij bent!

Meer positie voor Smart Mobility

Gertjan Koolen nam ons mee in onder andere de ‘vervlechting’ van SmartwayZ.NL en Smart Mobility sinds 1 september. “We merken dat we vanuit een stevigere basis werken, sinds ‘we’ samen zijn gegaan. Een mooie ontwikkeling. Aan de andere kant zorgt dit soms misschien ook voor wat onduidelijkheid. De beweging binnen het programma zorgt er soms voor dat de kaders even niet scherp zijn. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.” Doordat er veel ontwikkelingen zijn die ons programma raken - neem bijvoorbeeld het Stikstofprobleem - wordt de meerwaarde van Smart Mobility extra benadrukt. Gertjan: “Smart Mobility is steeds dominanter aanwezig bij het bereiken van concrete resultaten. Het geld ‘klotst namelijk niet meer tegen de plinten op’, en we hebben te maken met recente ontwikkelingen die deze versnelling omarmen. Dat is mooi, maar het vraagt wel wat van ons. Ik ben ervan overtuigd dat we deze kans kunnen pakken met z’n allen!”

 

Quiz-time!

Na de inhoudelijke inleiding van Gertjan, was het tijd voor de update vanuit de clusters. Op geheel andere wijze dan voorheen, wel te verstaan. Onder de bezielende, enthousiaste en prikkelende leiding van ‘quizmaster’ Isabelle Prohn, werden we aan de tand gevoeld. Hoe zat het met onze kennis over projecten binnen SmartwayZ.NL? Dat bleek alleszins mee te vallen. We zijn redelijk goed op de hoogte van wat er speelt met hier en daar wat ruimte voor discussie.

 

 

CAD aan de lat

Iedere Smart Mob meetup staat in het teken van een inhoudelijke bijdrage vanuit een bepaald cluster. Dit keer was cluster CAD aan de beurt. Na een legendarisch korte inleiding van clustermanager Paul Bevers, waarin hij het toch voor elkaar kreeg om te schetsen wat er speelt binnen CAD, gingen we uiteen in vier groepen. Binnen deze groepen spraken we over de dilemma’s en uitdagingen die de collega’s van CAD ervaren in hun projecten en waar zij hulp van collega’s bij konden gebruiken. Dit resulteerde in een aantal bruikbare ingangen voor onze CAD-collega’s. Geïnteresseerd in de presentatie van Paul Bevers? Klik dan hier.

 

‘Toetje’

We sloten de ochtend af met een ‘toetje’ in de vorm van een bezoek van wethouder Boaz Adank. Hij ging in op de Verklaring Krachtenbundeling Smart Mobility Zuid-Nederland 2020-2023, die een groot aantal bestuurders de dag ervoor tekende. “Een geweldige kans voor jullie als professionals. Wij hebben A gezegd als bestuurders, maar nu is het tijd voor het echte werk. En dat moeten jullie doen, al realiseren we dat dit een flinke opgave is. Maar ook een mooie kans, waarbij je volop de kans krijgt om die speeltuin te benutten. Dus: Als je vandaag een kans ziet, pak die kans dan ook vandaag. Succes!”

Na een lunch en nog een napraatmoment was het tijd om af te ronden. Op naar het volgende ‘event’: de Programmadag op 3 december. Be there?!

Deel deze pagina: