Actueel

Het is één van de meest complexe vraagstukken in de regio Eindhoven op het gebied van mobiliteit en infrastructuur. De files van de A2 Randweg Eindhoven kosten op jaarbasis 75 miljoen euro aan stilstaande mensen en goederen. Een weg door de stad die ook veel druk geeft op omwonenden en milieu. “Zelf fiets ik dagelijks naar kantoor, maar ook naar Den Bosch zou ik de fiets overwegen vanuit Eindhoven.”

Bekijk het artikel

Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 maart vindt in de Amsterdams Rai Intertraffic plaats, ’s werelds grootste beurs voor mobiliteitsprofessionals. Ook SmartwayZ.NL is hier aanwezig. Je vindt ons in Hal 8 Smart Mobility Center (stand 08.304). Daarnaast zijn start-ups van Mobility Lab te vinden op hun stand in ITS UP (hal 9).

Bekijk het artikel

Hèt project in de Bereikbaarheidsagenda waarin het voorop zetten van slimme mobiliteitsoplossingen tot uiting komt is Brainport Smart Mobility (Landingsplaats). Het Portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit en Innovatie is op 19 februari 2018 akkoord gegaan met de start van Brainport Smart Mobility. Hierin worden vraag en aanbod op het gebied van slimme mobiliteit bij elkaar gebracht.

Bekijk het artikel

De druk op stedelijke gebieden wordt steeds groter. Woonde in 1950 nog 30 procent van de wereldbevolking in steden, in 2050 is dat 60 procent. Deze verstedelijking stelt nieuwe eisen aan infrastructurele voorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte. Ook de druk op mobiliteit zal toenemen. Hoe kun je deze druk duurzaam en slim opvangen? Smart City Eindhoven geeft het goede voorbeeld.

Bekijk het artikel

Monitoring en evaluatie (M&E) is een essentieel onderdeel van het programma SmartwayZ.NL. Het is van belang voor het adaptief programmeren, het omgaan met onzekerheid en om verantwoording af te leggen. De werkgroep M&E heeft onlangs een nulmeting gepresenteerd met een aantal opvallende inzichten. Hoog tijd om kennis te maken met Ruud Schwillens, beleidsmedewerker Provincie Limburg, en één van de kartrekkers bij M&E.

Bekijk het artikel

SmartwayZ.NL heeft de Smartbox ontwikkeld. Een bouwstenenmodel dat inzicht geeft in mogelijke smart mobility maatregelen en bijbehorende impact voor specifieke (verkeerskundige) problematiek. Door steeds nieuwe inzichten en gegevens uit de deelopgaven, maar ook van buiten SmartwayZ.NL toe te voegen, maken we optimaal gebruik van alle kennis.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden