Actueel

Stephan Suiker, trekker van deelopgave A2 Randweg Eindhoven, gebruikt de ‘social design’ methode om omwonenden en reizigers mee te laten denken over de ontwikkeling van dit traject. Charlotte Dillisse van de Reizigersaanpak van hetzelfde mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL helpt Stephan door ‘haar’ reizigerspanel ter beschikking te stellen en mee te denken over de benadering van reizigers. Deze samenwerking levert Stephan het gewenste inzicht en stelt de kennis en wensen van reizigers centraal.

Bekijk het artikel

Van 1 tot en met 5 oktober vond de Experience Week Connected Transport plaats. Gedurende deze week werden er 250 ritten gemaakt met in konvooi rijdende trucks van verschillende vervoerders, allen voorzien van de laatste connected technologie. Er werd verschillende technieken getest waaronder prioriteit aanvragen voor vrachtverkeer met slimme iVRI’s en real time waarschuwingen voor wegwerkzaamheden. Het was voor het eerst dat connected technologie op deze schaal in de praktijk getest werd.

Bekijk het artikel

Wereldwijd staan we met elkaar voor een grote uitdaging als het gaat om klimaatverandering. Door samen te werken maken we meer meters, slimme en duurzame meters als het aan ons ligt. Onze deelopgave A2 Weert-Eindhoven was genomineerd voor de Klimaat en Energie Award 2018 van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Daar zijn wij erg trots op!

Bekijk het artikel

Op 1 november had Amber, bekend van de elektrische autodeelservice, interessant nieuws. Ze starten met een pilot van 5 e-bikes on demand. Middels de vernieuwde Amber app kan je naast een auto nu dus ook een e-bike reserveren. Hiermee voegt Amber een nieuw segment toe aan haar deelassortiment.

Bekijk het artikel

Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Als onderdeel van SmartwayZ.NL wordt hard gewerkt om de N279 slimmer en veiliger te maken. In het kader van smart mobility staat de inzet van ‘slimme’ technieken centraal. Op maandag 29 oktober is het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voorgelegd aan de Provinciale Staten: een belangrijke stap richting de bereikbaarheid van de toekomst.

Bekijk het artikel

In de periode 2020-2023 vinden er ingrijpende werkzaamheden aan de infrastructuur plaats op de N279 tussen Veghel en Asten. Het project Mobility Market van SmartwayZ.NL grijpt dit aan om reizigers anders en slimmer te laten reizen. Het is de ambitie om naast de vele infrastructuurmaatregelen ook het integrale aanbod van mobiliteits- en alternatieve reisdiensten te versterken. Op maandag 19 november organiseert Mobility Market een marktconsultatie met betrekking tot een voorgenomen aanbesteding, met het doel om meerdere mobiliteitsdiensten in het gebied van de N279 te lanceren.

Bekijk het artikel

Van 17 t/m 21 september vond in Kopenhagen het ITS World Congress plaats. Het ITS World Congres is hèt toonaangevende congres op het gebied van Smart Mobility met grootste opzet (ca. 10.000 bezoekers) en belangrijke sprekers. Ook SmartwayZ.NL heeft een bijdrage geleverd aan dit congres zette daarmee SmartwayZ.NL internationaal op de kaart met een aantal presentaties. Daarnaast was het dé gelegenheid om inspiratie en ervaring op te doen voor het ITS EU Congress 2019 (3 t/m 6 juni 2019) in Eindhoven-Helmond.

Bekijk het artikel

Op 10 oktober vindt de tiende Dag van de Duurzaamheid plaats. Deze dag is in het leven geroepen om op te roepen Nederland te verduurzamen. Ook beloningsprogramma Slimme Reis! grijpt deze gelegenheid aan om extra aandacht te vestigen op milieuvriendelijkere schone alternatieven voor de auto op de A2 tussen Weert en Eindhoven.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden