Actueel

Altijd al eens een testritje in een zelfrijdende shuttle willen maken of achter het stuur van een virtuele truck willen kruipen? Dan is de Automotive Campus in Helmond op zondag 2 juni tussen 13.00u en 17.00u voor jou the place to be. Drones die pakketjes bezorgen, een Smart Driving Race, elektrische voertuigen of Virtual Reality games, … Tijdens het gratis Mobifestival ervaar je met al je zintuigen hoe het voelt om mee te werken aan de slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag en morgen.

Bekijk het artikel

Ruim 500 mensen deden tussen februari en maart mee aan het Reizigersonderzoek N279 Veghel-Asten. Hierin deelden zij hun ervaringen over hun reis op de N279 Veghel-Asten, welke slimme (deel)vervoermiddelen ze op dit moment gebruiken en wat zij nodig hebben om in het gebied slimmer te kunnen reizen.

Bekijk het artikel

In de periode 2021-2023 vinden er ingrijpende werkzaamheden aan de infrastructuur op de N279 tussen Veghel en Asten plaats. Het project Mobility Market van SmartwayZ.NL grijpt dit aan als kans om reizigers anders en slimmer te laten reizen. Het is de ambitie om naast de vele infrastructuurmaatregelen ook het integrale aanbod van mobiliteits- en alternatieve vervoersdiensten te versterken. Op donderdag 25 april publiceerde Mobility Market de aanbestedingsdocumenten met betrekking tot de opschaling van mobiliteitsdiensten en vervoersdiensten in het gebied van de N279 Veghel-Asten.

Bekijk het artikel

Het ITS European Congress blijft zich ontwikkelen. Het beweegt mee met de voortdurende evolutie van de mobiliteitsindustrie. Slimme mobiliteit en de digitalisering van transport zijn de fundamentele aandachtspunten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste trends op het gebied van slimme en geïntegreerde mobiliteit, is het congres, dat dit jaar plaatsvindt in Brainport Eindhoven, een ideale plek om aan deze discussie deel te nemen, kennis te delen en te leren over de nieuwste technologieën en beleid op het gebied van slimme mobiliteit en vervoer. Het congres van 3-6 juni 2019 is een unieke gelegenheid voor alle stakeholders in mobiliteit om hun krachten te bundelen om slimme mobiliteit te realiseren.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden